Džeko je na stolu imao avionske karte i pravo bogatstvo, ali je sve odbio zbog porodice

.
Svjetska zvijezda, koja je uvijek plijenila mirnim porodičnim životom i profesionalizmom, opredijelila se za korak koji će ga učiniti najsretnijim

Edin Džeko je jučer potpisao dvogodišnji ugovor sa turskim velikanom Fenerbahčeom prema kojem će zaraditi 8,4 miliona eura.

 

 

Džeko je postao slobodan igrač nakon isteka ugovora sa Interom, a osim Fenera, za njega se interesovao i jedan klub iz Saudijske Arabije

Urednik turskog lista Fanatik je napisao kako je Edinova plata u Feneru mizeran iznos u odnosu na ono što je nudio jedan klub iz Saudijske Arabije.

 Džeko je imao ozbiljne ponude iz Evrope, ali i astronomsku ponudu sa Arapskog poluostrva. Postojala je čak i avionska karta i ponuda od 30 miliona eura za dvije sezone.

Međutim, novac Arapa nije bio dovoljan da ga ubijedi. Zato što je zaradio dovoljno novca. Svjetska zvijezda, koja je uvijek plijenila mirnim porodičnim životom i profesionalizmom, opredijelila se za korak koji će ga učiniti najsretnijim.

On ističe kako je "Dijamantu" porodica bila na prvom mjestu, te da je smatrao kako su Istanbul i Turska idealni za početak novog života.

Urednik turskog lista Fanatik navodi kako se Džeko samo jednom našao Alijem Kočom, predjsednikom Fenera. Već tada je bilo jasno da je posao dogovoren.

- Najvažniji mi je projekat. Želim osvojiti trofeje, a o ostalom možete pregovarati s mojim menadžerom - navodno je rekao Džeko prvom čovjeku Fenerbahčea, a istovremeno svom menadžeru Alesandru Lućiju (Alessandr Lucci) poručio da ide na sastanak i da završi posao.

Inače, Džeko će u novom klubu nositi dres sa brojem devet.

 

Foto:Screenshot