Džeko je sinoćnjim pogocima nastavio nevjerovatnu statistiku nakon navršenih 30 godina

sa

Bosanskohercegovački reprezentativac Edin Džeko sinoć je protiv Verone postigao dva gola i na nekoliko načina ispisao historiju, a o njegovim uspjesima danas piše javnost u Italiji.

Prije svega, Džeko je sinoć došao do 400. gola u karijeri. S dva nova pogotka sada je tačno na toj magičnoj cifri kojom se ne mogu pohvaliti niti neki znatno renomiraniji napadači kroz historiju.

Međutim, reprezentativac BiH je uspio postići još nekoliko uspjeha sinoć. O tome da je postao najbolji strijelac u italijanskom nogometu koji dolazi s prostora bivše Jugoslavije, već smo pisali, no sada su Italijani našli još jedan zanimljiv podatak.

Naime, Džeko je u posljednjih sedam sezona stigao do brojke od 13 golova u svim takmičenjima za svoj klub. Ono što daje na značaju ovom podatku, jeste da je Džeko počeo nizati ovu statistiku nakon što je navršio 30 godina pa taj podatak govori da su za našeg napadača godine samo broj.

Osim toga, Džeko je od dolaska u Italiju svake sezone imao dvocifren broj golova, igrajući za Romu i Inter.

Podsjetimo, ove sezone kapiten Zmajeva postigao je devet golova u Seriji A, tri u Ligi prvaka i jedan u Superkupu Italije što donosi ispunjenje cifre od 13 kako bi nastavio sjajnu tradiciju.