DŽEKO PONOVO U PRVOM PLANU: Problem nije bio igra bh reprezentativca!

.
Edin Džeko je početkom ove godine izgubio status prvotimca Rome i kapitensku traku jer je došao u sukob s trenerom Paulom Fonsecom.

Zbog toga je Džeko krajem zimskog prelaznog roka bio na izlaznim vratima Rome, ali je na kraju ipak ostao na klupi. Džeko i Fonseca su potom održali sastanak na kojem su izgladili nesuglasice.

 

No, i pored toga Džeki je oduzeta kapitenska traga i Borja Mayoral je zauzeo njegovo mjesto u početnoj postavi. Međutim, čini se da je Fonseca ponovo promijenio svoju odluku kako piše Corriere dello Sport.

 

Džeko je igrao cijeli meč proteklog vikenda u porazu Rome od Parme (2:0), a u četvrtak Vučica igra revanš utakmicu osmine finala Evropske lige protiv Shakhtara.

 

Roma je prvi meč dobila sa 3:0 i praktično sve riješila, a Corriere dello Sport piše da će u ovoj utakmici igrati Borja Mayoral jer Fonseca čuva Džeku za vikend.

 

Naime, Romu u nedjelju očekuje derbi protiv Napolija i kako stvari stoje Džeko će igrati od prve minute. Mediji na Apeninima pišu da je to najbolji pokazatelj da je Džeko ponovo prvi napadač Rome.