Džeko: Rekao sam Mourinhu da ću dati sve za Romu, iako mi se mnoge stvari nisu sviđale

.
Sarajlija je sada u Interu

Edin Džeko je u ljetnom prijelaznom roku nakon šest godina promijenio klub. Iz Intera je prešao u Romu.

Popularni Dijamant je u uvodnim utakmicama za Inter ostavio vrlo dobar dojam te će sigurno biti od velike koristi treneru Simoneu Inzaghiju. 

U razgovoru za Amazon Prime kapiten bh. reprezentacije je govorio o mnogim stvarima kako iz prošlosti tako i sadašnjosti. Počelo je o nadimku Sarajevski labud.

 

"Sarajevski labud je nadimak koji mi se sviđa. Čuo sam ga u posljednjih šest godina, u posljednjih mjesec dana sve više i više. Djetinjstvo nije bilo lako za mnogo djece u Bosni tokom rata, ali ljudi su izašli iz toga puno jači i ono što sam danas na sportskoj razini nisam očekivao. Zahvaljujući roditeljima postao sam ovakav čovjek, prije svega."

 

U napadu Nerazzurra će igrati s Lautarom Martinezom, drugim Argentincem nakon što je ranije nastupao sa Sergiom Aguerom u Manchester Cityju.

 

"Kvalitetni igrači uvijek mogu igrati zajedno i bilo mi je super s Aguerom, kao i njemu sa mnom. Ako uradim ovdje s Lautarom ono što smo učinili Aguero i ja, onda ću biti sretan. Lautaro je sjajan igrač i nadamo se da ćemo učiniti velike stvari za Inter."

 

Govorio je i o odlasku iz Rome, razgovoru sa Joseom Mourinhom te prelasku u Inter.

 

"Bilo je pregovora s Interom barem dva ili tri puta u svojoj karijeri. Nisam sada očekivao dolazak jer sam imao još jednu godinu u Rimu, rekao sam treneru Mourinhu da sam dao što sam mogao Romi, a čak i da mi se mnogo stvari nije svidjelo u posljednjih šest mjeseci."

 

"Ali, mnogo poštujem Mourinha i Romu koja mi je dala toliko toga na čemu se mogu samo zahvaliti. Rekli su mi da mi ne bi produžili ugovor, a vidio sam puno povjerenja u mene u Interu, gdje misle da još uvijek mogu dati mnogo.

 

"Upoznao sam predsjednika Stevena Zhanga prije nekoliko godina u Milanu i pitao me bih li se vidio dobro u Milanu. Prošle godine vidio sam ga u utakmici protiv Intera i oni su već bili prvaci Italije. Čestitao sam mu i rekao mi je da bi dolaskom u Milano mogao osvojiti Scudetto".

 

Prisjetio se i svojih igara iz Wolfsburga gdje doživio igračku afrimaciju te Manchester Cityja gdje je stekao status svjetske zvijezde.

 

"U Wolfsburgu nismo bili favoriti. Trening s Magathom, jakim trenerom, bio je jako težak. Na kraju je momčad osvojila prvenstvo i to je jedino važno. U Cityju smo bili snažni i morali smo pobjeđivati i osvojiti titulu. Mancini je doveo je mnogo sjajnih igrača. Gotovo smo uvijek igrali s dva napadača, igrao sam puno, ali kad nisam igrao, pitao sam trenera zašto. Osvojili smo prvenstvo i FA Cup i samo mu se moram zahvaliti."

 

Džeko je dodao da ne osjeća težinu što mora zamijeniti Romelua Lukakua u napadu, već da samo misli na tim i kako da pomogne timu. Naglasio je i da jedva čeka nastupe u Ligi prvaka. Prvi ispit će biti itekako težak jer na San Siro stiže Real Madrid.