Džeko u novom biznisu: Gradi po Sarajevu i Hrvatskoj, reklamira kafu, a sada sa Amrom investira i u obuću

,

Edin Džeko, kapiten fudbalske A reprezentacije Bosne i Hercegovine, igra sjajnu sezonu u dresu Fenerbahčea, a istovremeno polako ulazi i u nove poslovne projekte.

Dijamant kupuje nekretnine po Sarajevu, gradi zgrade u bh. prijestolnici, a hrvatski mediji još 2016. godine pisali su kako sa Senijadom Ibričićem novac ulaže i u gradnju luksuznog turističkog objekta kod Splita. Uz to, vlasnik je i luksuznog restorana u Dubrovniku, koji nije za svačiji džep i gdje, primjerice, hamburger košta oko 50 KM, a nedavno je sa suprugom Amrom reklamirao kafu jednog bh. proizvođača.

Sada je Džekin PR novinare obavijestio da je kapiten našeg tima ušao u novi biznis.

Pristupačno luksuzni brend Hidn-Ander privukao je međunarodnog fudbalera Edina Džeku da se pridruži kao investitor - piše u saopćenju koje su dobili mediji, uz pohvale na račun našeg reprezentativca i kratku fudbalsku biografiju.

Brend sa sjedištem u Milanu, proizvodi mušku i žensku obuću, a u posao je uključena i Edinova supruga Amra.

Kao investitor dodatno je potpisana i poduzetnica i humanitarka Amra Džeko. Bivša bh. manekenka i međunarodna glumica, poznata i pod djevojačkim prezimenom Amra Silajdžić, ambasadorica je dobrotvorne zaklade Srce za djecu koja pomaže obiteljima i djeci koja se bore s rakom - navodi se u saopćenju.

 

FOTO: PR TIM EDINA DŽEKE