Džeko vadi Željezničar iz ambisa?

Finansijska situacija u Željezničaru je katastrofalna. Račun najtrofejnijeg bh. kluba je blokiran i pred novim rukovodstvom dosta je posla.

Planirano je da se u januaru naplate novci od transfera Anela Šabanadžovića, Riada Bajića i Gorana Zakarića, a Želju bi iz ambisa mogao izvući Edin Džeko.

Džeko je prelascima u Manchester City i Romu značajno punio kasu sarajevskih Plavih, a isto bi se moglo desiti u januaru.

Naime, kapitena bh. reprezentacije u svojim redovima želi vidjeti Everton. Klubu sa Goodison Parka novac nije problem, pokazuju to i raskošni transer Richarlisona iz Watforda koji je plaćen 40 miliona eura.

Cenk Tosun nije napadač po ukusu trenera Marca Silve zbog čega je Džeko postao prva januarska želja Karamela. Daily Express piše da će u narednim danima biti uspostavljeni i prvi kontakti kako bi se vidjelo da li Roma uopšte želi prodati Džeku.

Popularni Dijamant je nekoliko puta rekao da se odlično osjeća u Rimu, međutim nije ni isključio mogući povratak u Premiership gdje je sa dosta uspjeha nosio dres Manchester Citya.