Džumhur danas protiv velikog Federera: Hoće li biti treća sreća

Najbolji bosanskohercegovački teniser Damir Džumhur danas će treći put otkako igra na ATP Touru "ukrstiti" rekete s ponajboljim, ako ne i najboljim igračem u historiji tenisa, Rogerom Federerom.

Meč drugog kola ovogodišnjeg US Opena protiv žive legende ovog sporta bit će ujedno i treći duel dvojice tenisera na Grand Slam turnirima. U dosadašnjoj karijeri Džumhur je dva puta imao priliku igrati protiv Švicarca, koji trenutno zauzima treće mjesto na ATP ranking-listi, i to oba puta 2015. godine, prenosi Hayat.ba.

Prije četiri godine na Wimbledonu Federer je bio u prvom krugu bio bolji od Džumhura sa 3:0 (6:1, 6:3, 6:3), da bi također 2015. godine popularni Fedex Džumhura porazio u šesnaestini finala Roland Garrosa. I tada je rezultat glasio 3:0 (6:4, 6:3, 6:2).

Do duela trećeg duela sa Federerom Džumhur je stigao nakon što je u prvom kolu s 3:1 (4:6, 6:2, 6:3, 6:0) porazio Francuza Elliota Benchetrita, dok je Švicarac identičnim rezultatom savladao Indijca Sumita Nagala.

Prema programu mečeva drugog kola posljednjeg Grand Slama sezone, duel Federera i Džumhura ne bi trebao početi prije 19.30 sati po našem vremenu uz direktan prijenos na kanalu Eurosport.