Džumhur: Do kraja godine želim povratak u top 100

.
Rezultatski to nije bilo kako sam želio, ali opet, mijenjao sam rutinu i radio na nekim novim stvarima

Naš najbolji teniser Damir Džumhur danas je u Teniskom centru Lav održao konferencijju za medije, na kojoj je govorio o planovima za budućnost. Tom prilikom najavio je povratak među prvih 100 tenisera svijeta. Podsjetimo, trenutno je Damir 128. na ATP rang listi i posljednjih sezona ne igra u dobroj formi.

 

Odigrati bolje

Džumhur se osvrnuo na rezultate koje je napravio u dosadašnjem dijelu sezone, među kojima je i prolazak kroz kvalifikacije te pobjeda nad Kevinom Andersonom u prvom kolu glavnog turnira Mastersa 1000 u Majamiju.

 

- Rezultatski to nije bilo kako sam želio, ali opet, mijenjao sam rutinu i radio na nekim novim stvarima. Mislim da treba malo vremena da to dođe na svoje, jer mečeve koje sam gubio – mogao sam i trebao dobiti. Krajni rezultat nije bio dobar, ali nisam potpuno nezadovoljan, jer je bilo i dobrih stvari, kazao je Džumhur u uvodnom obraćanju, dodavši:

 

- Znam da svi, uključujući i mene, očekuju puno bolje rezultate. Podbacio sam i u kvalifikacijama za Rolan Garos i Vimbldon i to me boli. Pokušat ću drugi dio sezone odigrati puno bolje, jer mislim da to zaslužujem.

 

Damir je odigrao i finale Čelendžer turnira u Beogradu, nakon čega je u prvom kolu kvalifikacija na ATP 250 turniru u Beogradu povrijedio nožni zglob, a u nastavku sezone planira više igrati u Evropi i pokušati sakupiti što više bodova.

 

- Planiram ostati malo duže na tlu Evrope, pogotovo na šljaci. Naredne sedmice igram na Čelendžeru u Salcburgu, a nakon toga slijede ATP turniri u Hamburgu i Umagu te još jedan Čelendžer. Nakon toga slijedi kratka pauza te nastupi na Mastersima u Sinsinatiju i Montrealu, kao i u kvalifikacijama US Opena. Do kraja godine želim ući u top 100, nakon što se sredinom avgusta bodovanje za ranking na ATP-listi vrati u normalu, poručio je najbolji bh. teniser.

 

Podržavam formiranje PTPA

Od prije nekoliko dana zvanično je formirana Asocijacija profesionalnih tenisera (PTPA) koja planira ponuditi igračima sopstvenu strukturu, nezavisnu od ATP-a, koja bi direktno odgovarala na potrebe igrača članova, na čijem čelu je najbolji teniser svijeta Novak Đoković.

 

- Podržavam formiranje PTPA, jer mislim da ATP nije sto posto za igrače, odnosno puno toga se dešava da sami teniseri ne znaju kakve odluke donose. Unija igrača je tu da bude uvijek za nas i da se bori za naša prava, zaključio je Džumhuh, prenosi Scsport