Džumhur ispao u prvom kolu ATP turnira u Marrakechu, Bašić priredio senzaciju

.
Najbolji bh. teniser Damir Džumhur (145. ATP) ispao je u prvom kolu ATP turnira koji se održava u marokanskom Marrakechu.

Od našeg tenisera danas je bolji bio Belgijanac David Goffin, inače 74. igrač svijeta. Nakon gotovo sat i po igre bilo je 6:2, 7:6 za Belgijanca.

Damir u prvom setu nije uspijevao niti jednom ozbiljnije zaprijetiti, dok je Goffin osvojio dva breaka što je bilo dovoljno za 6:2.

Bh. teniser je dobro otvorio drugi set, uzeo i jedna break pa je imao prednost 3:2 te svoj servis. Međutim, Goffin odmah uzvraća break, a budući da do kraja seta nisu gubili servise igrao se tie-break. Goffin se tu bolje snašao i plasirao se u drugo kolo gdje će igrati protiv Andujara.

Za razliku od Damira, Mirza Bašić (215. ATP) se plasirao u drugo kolo nakon što je iznenađujuće pobijedio favorizovanog Poljaka Kamila Majchrzaka (76. ATP). Igralo se gotovo dva sata, a po setovima je bilo 4:6, 6:4, 6:1.

Poljak je očekivano bolje ušao u meč i prvi set riješio u svoju korist, a onda je Bašić fantastičnom igrom u nastavku meča i ubojitim servisom preokrenuo i došao do velike pobjede.

Bašić će u osmini finala igrati protiv Argentinca Federica Corie (60. ATP), a ovaj meč je na rasporedu sutra iza 16:00 sati.