Džumhur lio suze u Banjoj Luci: Ne plačem zbog poraza, već zbog svega što se dešavalo u prošlosti

.
Najbolji bosanskohercegovački teniser Damir Džumhur je sinoć nakon finala Challengera u Banjoj Luci imao emotivno obraćanje u kojem se nekoliko puta rasplakao.

 

Džumhur je u finalu izgubio od Fabiana Marozsana rezultatom 6:2, 6:1, a nakon što je čestitao protivniku na tituli počeo je plakati.

Naš najbolji teniser je krajem maja završio u bolnici zbog upale gušterače, a na teniske terene se vratio nakon dva mjeseca. 

Kako je istakao, upravo je zbog svega što se dešavalo prethodnih mjeseci pustio suzu u Banjoj Luci.

"Ne plačem zbog poraza. Hvala vam svima što ste došli. Iskreno, nisam očekivao da će sve ovako lijepo ispasti i da ću doći do finala nakon svega što se izdešavalo", kroz suze je govorio Džumhur.

"Još jednom veliko hvala, žao mi je što večeras nisam mogao pružiti bolji otpor i borbu. Fabian je večeras jednostavno bio prejak. Bila je prelijepa sedmica i drago mi je što sam došao u Banju Luku nakon deset godina. Nadam se da ću imati priliku ponovo doći ovdje", rekao je Džumhur.

Činilo se da se Damir smirio, no ponovo je zaplakao kada je spomenuo sina Luku.

"Želim se zahvaliti svima koji su me podržali, mom timu, selektoru Zrniću koji je ovdje, mojoj cijeloj porodici, a pogotovo mom sinu koji nije tu. Želio sam posvetiti ovu titulu njemu, ali dobro, nadam se da će biti prilike. Izvinjavam se na ovim emocijama, nije zbog poraza već zbog svega što se dešavalo u prošlosti, ali nadam se da će biti puno ljepših stvari", poručio je Džumhur u emotivnom obraćanju pred banjalučkom publikom koja je zdušno navijala za njega tokom protekle sedmice.

 

Foto: Screenshot