Džumhur poražen od mladog Italijana Ferrarija na startu turnira u Forliju

.
Najbolji bosanskohercegovački teniser Damir Džumhur poražen je od mladog Italijana Gianmarca Ferrarija (908. ATP) na startu Challengera u Forliju. Italijan je slavio rezultatom 2:0, po setovima 7:5 i 7:6.

Prvi set je trajao sat i po vremena igre. Ferrari je imao break prednosti i vodstvo rezultatom 4:1, ali je Džumhur uspio vratiti stvari na početak poravnaši na 4:4.

Međutim, mladi Italijan je pri vodstvu 6:5 iskoristio drugu break i set loptu i poveo u današnjem meču. Džumhur je morao zaigrati mnogo bolje u tim trenucima ukoliko je želio napraviti preokret.

Drugi set donosi još mnogo drame. Bh. teniser je imao break prednosti u startu, ali je i on propustio svoju šansu pa se ušlo u uzbudljivu završnicu.

Pri vodstvu Italijana rezultatom 6:5, Džumhur je imao mnogo poteškoća na svoj servis i suočio se sa situacijom da je rival u tri navrata bio na dva poena od pobjede. No, uspio je drugi set odvesti u tie-break s nekoliko dobrih servisa.

U tie-breaku se bolje snalazi mladi Italijan koji je došao do dvije meč-lopte i vodstva 6:4, iskoristio je prvu, i napravio senzacionalan podvig savladavši igrača koji je za više od 750 pozicija bolje rangiran na ATP listi.