Džumhur poslije pobjede: Ostanak ovog turnira bila bi ogromna stvar za BiH

.
Damir Džumhur je na dominantan način uspio slaviti protiv britanskog tenisera Liama Broadija.

Damir Džumhur, jedini teniser iz Bosne i Hercegovine koji je dospio do glavnog žrijeba turnira ATP Banja Luka, obratio se medijima nakon ubjedljive pobjede nad britanskim teniserom Liamom Broadijem (Broady).

 

 

Istakao je kako je ovo velika stvar za Banju Luku i Bosnu i Hercegovinu. 

- Mislim da bi ostanak ovakvog turnira bila velika stvar za Banju Luku i Bosnu i Hercegovinu. Bilo bi sjajno za našu publiku kada bismo imali ovakav turnir - kazao je na konferenciji za medije Damir Džumhur. 

Osvrnuo se i na zanimljivu fotografiju s Novakom Đokovićem.

- Svi znaju ko je Novak Đoković. On je najbolji teniser na svijetu, najbolji u historiji ovog sporta i njegov dolazak je velika stvar - rekao je Džumhur o susretu s Đokovićem.

Prokomentarisao je Džumhur i ogromnu podršku koju je dobio. Svi se sjećaju njegovih suza nakon poraza u prošlogodišnjem finalu Čelendžer turnira u istom gradu. 

- Nisam se iznenadio s obzirom na to da je podrška prošle godine bila dobra. Nadam se da ću sutra pružiti dobar tenis, a oni meni dobru podršku - govorio je Džumhur o atmosferi na ATP turniru. 

Njegov sljedeći protivnik je Rišar Gaske (Richard Gasquet), a Džumhur njega ima samo riječi hvale. 

- Igrali smo dva puta, nisam uzeo ni set, ali nije da nisam bio blizu pobjede. On je sjajan igrač, ali vjerujem da mogu pobijediti - zaključio je bh. teniser. 

 

Foto:Arhiv