"Eden Hazard mora da ode u Real Madrid"

Eden Hazard bi trebao napustiti Chelsea i postati bolji igrač u Real Madridu, smatra bivši belgijski reprezentativac Emiliano Mpenza.

Ovaj 28-godišnjak je u velikoj mjeri povezan sa prelaskom u Madrid, a kako je Cristiano Ronaldo ljetos iz Reala otišao u Juventus, tako su se sve više pojačavale priče o Hazardovom odlasku u Španiju.

Hazardov ugovor na Stamford Bridgeu ističe krajem naredne sezone, a ovog mjeseca je rekao da je donio odluku o njegovoj budućnosti, iako nije dao nikakve dodatne informacije.

"Mislim da je uradio dovoljno za Chelsea i da bi trebao da ode negdje durgo. Igrač uvijek želi da ide naprijed kako bi napredovao. Real je osvojio tri vezane Lige prvaka, Hazard to nije uspio s Chelseajem. Ako želi biti još bolji, mora da ide u Madrid", kazao je Mpenza.

Fabregas: Hazard je oduvijek volio Real Madrid

Španski nogometaš Cesc Fabregas izjavio je kako je njegov doskorašnji saigrač Eden Hazard oduvijek volio Real Madrid.

U minulom prijelaznom roku Hazard je bio jedna od glavnih tema transfer špekulacija. Obzirom da dosad nije produžio ugovor, Plavci iz Londona će morati da ga prodaju na kraju sezone ukoliko žele zaraditi na njemu, a kao potencijalni kupac pominje se upravo Real Madrid.

Iako se čini da će se transfer sasvim sigurno dogoditi na ljeto, njegov bivši saigrač Fabregas, s druge strane, volio bi da Hazard odradi čitav ugovor na Stamford Bridgeu.

"Vidjet ćemo šta će Hazard odlučiti. Ima još godinu i pol dana ugovora sa Chelseajem i zadovoljan je i Londonu, kao i njegova porodica", rekao je Fabregas za Radio Marca, pa dodao:

"Na kraju krajeva, to su vrlo lične odluke, a on voli Real Madrid i oduvijek je volio. Vjerujem da će ostati u Chelseaju, ali ako se to ne dogodi, sigurno ide na Santiago Bernabeu", poručio je novi nogometaš Monaca.

Podsjetimo, Hazard je ove sezone ubjedljivo najbolji igrač Chelseaja. U 31 odigranom meču je postigao 15 pogodaka i pritom upisao 10 asistencija, kako prenosi sportsport.ba.