Edin Džeko gubi strpljenje!

Saga oko transfera Edina Džeke iz Rome u Inter još uvijek traje.

Pregovori između dva kluba traju dosta dugo, ali nikako da se završe pozitivno po bh. fudbalera, koji još uvijek čeka na transfer.

U međuvremenu čelnici Intera aktivno pregovaraju i sa fudbalerom Manchester Uniteda Romeluom Lukakuom. On bi pored Džeke trebao da čini napad Nerazzurra, ali ako je suditi prema navodima Gazzette dello Sport, Edin polako gubi strpljenje.

Posljednje informacije ovog lista tvrde kako je Inter zaprijetio Romi da će sačekati narednu sezonu kako bi Džeku doveo bez ikakvog obeštećenja, ali ta se opcija ne sviđa bh. napadaču.

On ne želi čekati godinu dana kako bi obukao dres Intera i navodno se čak i pokušava osloboditi obećanja kojeg je dao Interu i ozbiljno razmatra druge ponude.

Italijani tvrde da Džeko ima izuzetno atraktivne ponude iz Kine, ali svakako da sve ovo treba uzeti sa ogromnom rezervom, jer se u proteklom periodu u Italiji pisalo dosta toga o sudbini fantastičnog bh. napadača.

Podsjetimo, Roma za Džekine usluge od Intera traži 20 miliona eura. Međutim, Nerazzurri nude maksimalno 13 miliona, što je cifra koju tim sa Olimpica ne želi prihvatiti, prenosi Sportsport.

U međuvremenu se rukovodstvo tima iz Milana sve više bavi transferom Romelua Lukaku, a na kraju bi se vrlo lako moglo desiti da ostanu bez obojice planiranih pojačanja.