Edin Džeko na meti Tottenhama: Navijači londonskog kluba jasno rekli šta misle o dolasku bh. igrača

U engleskim medijima ovih dana pojavile su se špekulacije da bi se Edin Džeko mogao vratiti u Premiership i to u redove londonskog Tottenhama.

Edin Džeko je meta špekulacija svakog prelaznog roka, a razlike nema ni ovaj put. Bh. napadač je prije godinu dana bio na korak od prelaska u Chelsea, no onda je u posljednjem trenutku odlučio da će ostati u Romi. Ipak, povratak u Premiership je ponovo opcija za našeg napadača jer je interes za njega pokazao Tottenham.

Ovih dana engleski mediji bruje o mogućem povratku Džeke na Otok, a u Tottenhamu ne kriju interes za bh. napadača. Oni žele dovesti iskusnog napadača koji će biti zamjena za povrijeđenog Harryja Kanea jer su svjesni da Fernando Llorente ne može sve iznijeti na svojim plećima, kako prenosi SportSport.ba.

Llorente će najvjerovatnije napustiti Tottenham do kraja januara, a prva želja kluba iz Londona je Džeko. No, problem za njih je činjenica da bh. napadač ne želi tako lako napustiti Rim gdje se uklopio u život sa svojom porodicom. Ipak, navijači Tottenhama žele da klub uradi sve što može kako bi doveo bivšeg napadača Manchester Cityja.

Na Twitteru su navijači Tottenhama veoma aktivni što se tiče ove teme i svi su saglasni da bi Džeko bio ogromno pojačanje za njihov tim u drugom dijelu sezone. Tottenham će neko vrijeme biti bez Kanea i Sona, te vjeruju da bi Džeko svojim dolaskom popunio prazninu.

"Volio bih ga vidjeti u dresu Spursa. Nadam se da je barem jednom ovo istina", samo su neki od komentara navijača Tottehama.

Edin Džeko odmah nakon Romine pobjede nad Torinom doputovao u Sarajevo

Nakon što se oporavio od povrede bh. napadač Edin Džeko se konačno vratio u početnu postavu rimskog kluba, a čak je dobio i kapitensku traku na jučerašnjoj utakmici. Ipak, Džeko se nije uspio upisati u strijelce, no sigurno da je za njega najvažnije da je Roma osvojila nova tri boda.

Odmah nakon utakmice Džeko se uputio ka rimskom aerodromu, te je doputovao u rodno Sarajevo. Džeko se sinoć družio sa svojim prijateljima u restoranu "Tratorria Uno", a nekoliko fotografija osvanulo je na društvenim mrežama.