Edin Džeko novi igrač Fenerbahčea!

.
Potvrdio turski velikan

 

Iskusni bh. reprezentativac Edin Džeko karijeru će nastaviti u Turskoj jer je danas zvanično potpisao za Fenerbahče nakon što je uspješno prošao ljekarske preglede koje je odradio u Istanbulu.

Džeko je nakon osam godina napustio Italiju, a prethodne dvije sezone Dijamant je igrao u Interu. Nakon što mu klub s Meazze nije ponudio novi ugovor bh. napadač je odlučio da je vrijeme za novi izazov.

Na stolu je imao nekoliko ponuda, ali na kraju Džeko je odlučio da se okuša u turskom velikanu Fenerbahčeu s kojim je potpisao zvanično ugovor.

Fenerbahče je potvrdio da je Džeko prošao ljekarske preglede, a nakon toga bh. napadač je s ovim klubom potpisao dvogodišnji ugovor.

VIDEO POGLEDAJTE OVDJE.

Iskusni 37-godišnji fudbaler će prema pisanju turskih medija u Fenerbahčeu godišnje zarađivati oko pet miliona eura i sigurno je da se od njega u klubu iz Istanbula u narednoj sezoni mnogo očekuje.

Džeko je u protekloj sezoni za Inter odigrao 52 utakmice u svim takmičenjima, zabio je 14 golova i upisao pet asistencija.

S Interom je uspio u minuloj sezoni da odbrani titulu u Kupu Italije, a igrao je i veliko finale Lige prvaka upravo u Istanbulu u kojem je njegov tim na kraju s minimalnih 1:0 poražen od Manchester Cityja.

Džeko je ponikao u Željezničaru, a u svojoj blistavoj karijeri pored Intera još je igrao za Teplice, Wolfsburg, Manchester City i Romu.

U Italiji je za osam godina ostavio neizbrisiv trag, a to se posebno odnosi na Romu gdje je imao nekoliko fantastičnih sezona.

Dijamant je u dresu rimskog kluba odigrao 260 mečeva i zabio je čak 119 golova uz 54 asistencije. Iako je na zalasku karijere pokazao je da još uvijek ima mnogo toga da pokaže i nema sumnje da će i u Feneru pokazati svoj kvalitet.