Edin Džeko otvorio vrata: U januaru mu se u Fenerbahčeu priključuje kolega iz reprezentacije BiH!

.
Edin Džeko je ljetos kao slobodan igrač stigao u Fenerbahče. U januaru bi mu se u ovom klubu mogao i trebao pridružiti saigrač iz reprezentacije naše zemlje. U pitanju je Rade Krunić.

Nakon što je dvije godine igrao za Inter, Edin Džeko je kao viceprvak Evrope i slobodan igrač ljetos Milano zamijenio Istanbulom, a Inter Fenerbahčeo.

Sjajno se Dijamant snalazi u dresu ovog kluba. Odmah je dobio kapitensku traku, a do sada je na 18 utakmica postigao 12 golova i podijelio sedam asistencija što je sjajan učinak.

U januaru mjesecu odnosno u zimskom prijelaznom roku bi mu se mogao pridružiti i Rade Krunić. Kako sada stvari stoje, dogovor između Fenerbahčea i Milana je postignut i Fočak će također put Istanbula.

Rade Krunić i Edin Džeko do sada su 23 puta igrali zajedno. Jasno, svaki put u dresu reprezentacije, a Krunić mu je asistirao za dva gola. 

Sada će vrlo vjerovatno postati saigrači i u klubu. Edin Džeko je ranije za kolege u klubu od igrača iz reprezentacije imao Zvjezdana Misimovića (Wolfsburg), dok je u Romi igrao s Miralemom Pjanićem i Ervinom Zukanovićem.

Ex-Yu ili Fenerbahče? Livaković, Tadić, Zajc, Džeko...

Svojim dolaskom u Fenerbahče Rade Krunić bi samo dodatno povećao broj igrača iz bivše Jugoslavije u dresu Fenerbahčea.

Zajedno s Edinom Džekom igraju već Hrvat Livaković, Srbin Tadić, Slovenac Zajc, a Krunić bi tako bio drugi Bosanac u redovima ovog kluba.

Podsjetimo, Rade Krunić je blizu Fenerbahčea bio i ljetos, no tada turski i italijanski velikan nisu postigli dogovor, pa je Krunić ostao na San Siru.