Edin Džeko označen kao 'krivac' za veliku izdaju - Mobitel isključen, ne želi više da čuje za njih

.
Lukaku zbog Džeke i finala odjavio Inter

 

Romelu Lukaku će gotovo izvjesno postati novi član torinskog Juventusa. Pregovori Chelseaja i Stare dame su u završnoj fazi, a Belgijanac je dogovorio uslove s torinskim velikanom. Svom 'voljenom' Interu se u prethodnoj sedmici nije želio ni javiti, pa su Nerazzurri odustali od njega. Navodno je Lukaku Inter 'otkazao' zbog Edina Džeke i finala Lige prvaka iz prošle sezone.

Romelu Lukaku će, kako stvari stoje, karijeru nastaviti u torinskom Juventusu. Pregovori između Stare dame i Chelseaja su u završnoj fazi, a Lukaku je pristao na četverogodišnji ugovor vrijedan 10 miliona eura po sezoni.

Belgijanac je spreman sačekati Juve da proda Dušana Vlahovića kako bi se posao okončao, a koliko je ljut na svoj bivši klub kojem se zaklinjao na ljubav u prošlosti, govori činjenica da im se u proteklim danima nije javljao na telefon.

On i agent su odbili sve pozive s Giuseppe Meazze. Inter je zbog toga bijesan i odustao je od dovođenja Lukakua, kojem je put prema Torinu sada potpuno otvoren.

A mnogi tvrde da je Lukaku prekrižio Inter zbog finala Lige prvaka iz prošle sezone i činjenice da je Edin Džeko dobio šansu od prve minute duela protiv Manchester Cityja.

Belgijanac nije mogao podnijeti činjenicu da je bh. napadač dobio prednost u odnosu na njega, a tako smatra i nekadašnji član Nerazzurra Aldo Serena.

"Za njega je bilo veliko razočarenje to što nije počeo finale Lige prvaka i što je Edin Džeko bio ispred njega u startnoj postavi. To što nije odgovarao na pozive je veoma neprofesionalno", smatra Aldo Serena.

30-godišnji napadač tako će vjerovatno obući dres velikog rivala Juventusa. O ovakvoj opciji je govorio prije nekoliko godina kada je odbijao svaku riječ u kojoj su se spominjali Juve i AC Milan.

"Ne bih mogao igrati tamo. Nikad. Nikad", govorio je Lukaku.

Ipak, sada će očigledno zaigrati u dresu Stare dame i nema dileme da će imati paklen doček na Giuseppe Meazzi.

Romelu Lukaku je najbolje dane fudbalske karijere proveo u Interu. Belgijanac je Nerazzurre odveo do naslova prvaka Italije 2021. godine i zatim je u transferu od preko 100 miliona eura otišao u Chelsea.

Prošle sezone se vratio na posudbu, a u dresu tma iz Milana je u 132 odigrana meča postigao 78 golova i upisao je 23 asistencije.