Edin Džeko zablistao i donio Interu važnu pobjedu u Ligi prvaka

sa
U utorak u ranijem terminu od 18 sati i 45 minuta odigrana su prva dva susreta u okviru drugog kola grupne faze Lige prvaka.

Ranije su svoj susret odigrali Plzen i Inter, odnosno Sporting i Tottenham. Ukupno su viđena četiri gola, po dva na oba meča.

Inter nije imao mogućnost novog neuspjeha nakon što je u 1. kolu poražen od Bayerna s 0:2. Tim iz Milana bio je favorit u gostima kod Plzena i na kraju je isuviše lako došao do pobjede od 2:0, iako je rezultat mogao biti i mnogo uvjerljiviji.

 

Prvo ime susreta bio je bh. reprezentativac Edin Džeko, koji je postigao pogodak i asistirao, te pokazao Inzaghiju da itekako mora računati na njega u ostatku sezone, bez obzira da li je Romelu Lukaku povrijeđen ili ne.

Džeko je prvi gol postigao lijepim udarcem iskosa s lijeve strane nakon asistencije Joaquina Corree, koji je iznenađujuće bio starter ispred Lautara Martineza, da bi u 70. minuti naš napadač nakon kontre dodao loptu do Dumfriesa, koji je postavio konačan rezultat.

Imao je Inter još prilika, Džeko je u još najmanje dva navrata dobro prijetio golmanu Plzena, ali ostalo je 2:0 i Inter sada malo lakše čeka duele s Barcelonom u 3. i 4. kolu.