Edis Mulalić: Trebamo gledati da izvučemo maksimum iz ove sezone, ali ekipi ne treba praviti dodatni pritisak

.
Trener Željezničara govorio je nakon poraza od Posušja

 

Fudbaleri Željezničara poraženi su od Posušja rezultatom 3:2 u posljednjoj utakmici 24. kola Premijer lige BiH, a trener Edis Mulalić govorio je nakon meča na konferenciji za medije.

Poručio je na početku da Posušje zaslužuje igrati Premijer ligu BiH i naredne sezone.

"Čestitam kolegi na pobjedi na debiju. Želim i njemu i klubu da ostvare ciljeve koje imaju. Vi prema uslovima koje ste stvorili zaslužujete da igrate Premijer ligu", kazao je Mulalić.

Govorio je trener Željezničara i o pritisku koji njegova ekipa evidentno osjeća igrajući na gostovanjima. Željezničar je posljednji put kao gost slavio još u decembru 2020. godine.

"Posljednja naša utakmica sa Posušjem ovdje završena je rezultatom 2:0, a mi nismo centra prešli. Kao što je kolega Karačić rekao, ti možeš igraču sugerisati šta je najbolje, ali on sam donosi odluku u krajnjoj liniji. Igra u gostima je vrlo specifično pitanje na balkanskim prostorima. Nema razloga da imamo ovakve oscilacije, ali to nije samo naš problem, nego problem svih ekipa. Non stop pokušavaš da spremiš ekipu za gostovanja, govoriš igračima i na treninzima, i kroz utakmice. Nekad to dopre do njih, nekad ne, dosta je do samih igrača, kakvu oni viziju imaju. Meni to nikad nije predstavljalo problem. Igramo 11 na 11, ista su pravila. Ničim izazvani, mi smo pravili greške pred svojim golom. Pojeli smo, da kažem, svoje meso. To su stvari koje se ne smiju dešavati i koje su fenomen", kazao je Mulalić.

Trener Željezničara je govorio i o ciljevima njegovog tima do kraja sezone.

"Nekad igraš koliko ti se dozvoli i koliko se nametneš. Mi se danas za razliku od prva četiri kola nismo nametnuli. Rezultati su nam išli nam na ruku, možda je i to stvorilo pritisak, jer nismo bili ni u jednom momentu u situaciji da igramo za četvrto mjesto. Mislim da mi trebamo do kraja sezone ciljati da izvučemo maksimum. Koliko će to biti, ne znam. Treba razmišljati od kola do kola i vidjeti na šta će to izaći. A mislim da je nepotrebno sada praviti neki dodatni pritisak na ekipu. Ne trebamo ni mi sad neke bajke stavljati pred ovu ekipu, pogotovo ne mi iz kluba, jer znamo u kakvoj smo situaciji", poručio je trener Plavih na kraju.

Foto: Sport1