El Clasico opravdao sva očekivanja: Real u srcu Katalonije stigao do pobjede i promašivao zicere!

.
Prvio El Clasico u novoj sezoni odigran je danas na Camp Nou stadionu, a Real Madrid je uspio savladati Barcelonu s 3:1.

 

Iako na tribinama nije bilo gledatelja zbog mjera protiv pandemije koronavirusa, nogometaši su pružili fantastičnu partiju i svi mi koji smo gledali meč pokraj TV ekrana mogli smo da uživamo u pravom nogometu.

 

Bilo je jasno šta nas čeka već u petoj minuti, kada Real dolazi do vodstva. Benzema je proigrao Valverdea, ovaj izašao sam pre Neta i pogodio u suprotni ugao Bacinog gola. Samo tri minute kasnije pogodak i na drugoj strani. Mladi Ansu Fati pogađa iz blizine nakon ubačaja Jordija Albe s lijeve strane.

 

Veliku šansu imao je domaći tim u 24. minuti. Messi je prošao Ramosa i pucao, ali Courtois brani. Nekoliko dobrih akcija do kraja prvog dijela, ali ostalo je 1.1 do polaska u svlačionice na petnaestominutni odmor.

 

U 51. minuti velika šansa, pošto je Fati šutirao nakon solo prodora na desnoj strani, ali lotpa ide pored gola.Tri minute kasnije Fati opet u centru pažnje. Centrirao je na drugu stativu s desne strane, Coutinho puca pored lijeve stative Realovog gola.

 

Prelomni trenutak utakmice dogodio se u 61. minuti. Nakon povlačenja Ramosa i Lengleta u šesnaestercu Barcelone, VAR je uočio da je Francuz skrivio najstrožu kaznu, a Ramos je s 11 metara zabio za, ispostavit će se, pobjedu Madriđana.

 

Do kraja je Barcelona svim silama napadala, tražila pogodak, ali je Real iz opasnih kontranapada bio bliže svom novom golu. U završnici meča proslavio se Barcin golman Neto koji je branio zicere gostujućim nogometašima. Da su svi u Barceloni bili danas na tom nivou... I dok je Barca pokušavala doći do boda, Real je uspio postići treći. Rezervista Luka Modrić je odbijenu loptu lijepo pospremio u mrežu nakon štoi je prethodno "bacio" Neta na pod.

 

Dodajmo da bh. reprezentativac Miralem Pjanić danas nije dobio priliku za igru, iako se nadao da će napokon zaigati u jednoj od najvećih svjetskih utakmica. 

 

Barceloni je ovo drugi ligaški poraz i sa sedam bodova je na 10. mjestu, dok je Real Madrid lider sa 13 bodova i sada je na omjeru od četiri pobjede, jednog remija i jednog poraza.