El Loco novi trener Rome?

Claudio Ranieri kao što je već poznato broji zadnje dane na klupi Rome i već se špekuliše o njegovom nasljedniku. Kao najozbiljniji kandidat se spominjao trener Atalante Gasperini, međutim u Bergamu nemaju namjeru pustiti kreatora sjajnih uspjeha klupa.

S toga, čelnici Vučice se moraju okrenuti alternativnim rješenjima, a prema tvrdnjama talijanskog novinara Gianluce Di Marzia, trener bi mogao postati kontraverzni Marcelo Bielsa.

Argentinac je trenutno menadžer engleskog Leedsa, ali nastavak saradnje s tim klubom je pod znakom pitanja, jer nije uspio u naumu da klub vrati među elitu. Iako je Leeds po Bielsom igrao odličan nogomet i praktički jednom nogom bili u višem rangu, u zadnjim kolima su pali u formi i morali su u doigravanje, gdje ih je izbacio Derby Country.

Po navodima talijanskog novinara, Roma će ponuditi saradnju Bielsi, no čeka se naredna sedmica kada bi Argentinac trebao obaviti razgovor sa sadašnjim poslodavcima.

Marcelo Bielsa je u bogatoj karijeri vodio Athletic Bilbao, Marseille, Lille, Leeds, a kao selektor Argentinu i Čile.

Posebno zanimljiv detalj njegovog osebujnog karaktera je kada je 2016. godine nakon samo 48 sati dao otkaz u Laziju, najvećem rivalu Rome.