Elvedina Muzaferija i Emir Lokmić tokom ljeta vrijedno treniraju za početak nove skijaške sezone

pripreme
Najbolja bosanskohercegovačka skijašica Elvedina Muzaferija i naš najbolji skijaš Emir Lokmić vrijedno se tokom ljeta spremaju za novu sezonu.

 

Njih dvoje se trenutno nalaze u švicarskom Saas Fee glečeru gdje naporno "bruse" formu pred novu sezonu koja počinje sredinom novembra.

"Pripreme su u punom jeku za narednu sezonu koja za mene počinje 18. i 19. novembra u švicarskom Zermatu, što je ujedno i prva utrka u Svjetskom kupu za brze discipline. Dobro se osjećam, nakon dobrog kondicionog dijela prešli smo na skijaške pripreme i svaki dan je sve bolje. Od ove sezone imam i novog trenera i novi tim oko sebe pa se nadamo dobrim rezultatima, glavni fokus će biti na spust utrke, uz superveleslalom i veleslalom", rekla je Elvedina Muzaferija.

Podsjetimo, Muzaferija je prošle sezone ostvarila historijski rezultat na utrci spusta u okviru Europa kupa koja se vozila u Švicarskoj (Crans-Montana).

Elvedina je tada osvojila drugo mjesto i srebrnu medalju, što je bilo prvi put u historiji bh. skijanja da neko od naših takmičara osvaja odličje na Europa kupu.

Također, na Svjetskom prvenstvu u Francuskoj ostvarila je plasman karijere i naše države osvojivši sjajno 15. mjesto u alpskoj kombinaciji.

S druge strane, Emir Lokmić je 2022. godine u disciplini slalom na Olimpijskim igrama u Pekingu zauzeo vrlo dobro 27. mjesto, te se oboje nadaju novom plasmanu na OI 2026. godine u Milanu i Cortini d'Ampezo.