Emeryja ne brinu glasine o otkazu: Vjerujem u ovaj projekat

Klub iz glavnog grada Francuske je imao velike ambicije kada je Liga prvaka u pitanju, uložen je ogroman novac, ali je izostao rezultat, pa se već neko vrijeme špekuliše da su čelnici PSG-a spremili otkaz treneru Unaiju Emeryju.

Ljuljala se stolica Emeryju i nakon prošlogodišnje blamaže PSG-a kada je Barcelona eliminisala Parižane u istoj fazi Lige prvaka nakon što je u revanšu uspjela nadoknaditi četiri gola deficita i proći u četvrtfinale.

Ipak, Emeryja, prema njegovim riječima, ne brinu priče o otkazu.

"Kritike su normalna stvar nakon ovakve eliminacije. Najvažnija je, međutim, interna analiza. Potrebno je da pronađemo šta to moramo promijeniti i da napredujemo", poručio je Emery na press konferenciji pred subotnji duel sa Metzom u francuskom prvenstvu.

"Mislim na kolektiv, na klub. Za mene je budućnost i ono što će se desiti sutra. Mi imao svoje ciljeve, potrebno je da se dobro pripremimo... Nisam zabrinut zbog svoje lične budućnosti, brinem se za ekipu, brinem kako da pružamo što bolje partije i da se spremimo za nove izazove. To je projekat PSG-a, vjerujem u ovaj projekat", istakao je španski stručnjak, pa dodao:

"Ljudi se mogu mijenjati u ovom projektu, ali ja svaki dan radim kao da ću ostati ovdje čitav život".

 

(Izvor: Sportsport.ba)