Emina Ekić putovala 28 sati da dođe na okupljanje "Zmajica": Volim igrati za reprezentaciju BiH

c

Dvadeset i osam sati putovanja od Melburna do Sarajeva nije ostavilo previše traga na mladoj Emini Ekić koja na okupljanje ženske fudbalske reprezentacije BiH uvijek stiže raspoložena i sa osmijehom.

- Umorna sam malo, ali mi je fino kad ovdje dođem i ne bih toliko putovala da ne volim da igram za reprezentaciju - u dahu kaže Ekić.

Razloga za raspoloženje ima jer je u međuvremenu promijenila klub i sada je članica Melburn sitija, u kojem se brzo adaptirala i već postigla prelijep pogodak, koji je naše medije podsjetio na spektakularne golove iz kornera Blaža Sliškovića.

Naša reprezentativka na pitanje da li joj godi to poređenje i zna li uopšte ko je Blaž Slišković iskreno odgovara:

- Nisam znala, do ovog gola, a onda su mi mama i tata puno pričali o njemu. Znam da je on fudbalska legenda i drago mi je kad kažu da taj moj gol podsjeća na nekadašnje njegove. Čula sam toliko lijepih priča o gospodinu Sliškoviću i bila bih sretna da ga jednom upoznam.

Ekić je podijelila i utiske o novom klubu.

- Mi smo dio engleskog Mančester sitija, radimo po njihov planu i programu i to mi se mnogo sviđa.Volim taj način treniranja jer mi pruža mogućnost da napredujem.

Australijska liga je brza, jaka, mi dobro igramo i zadovoljna sam. Nakon ovog gola, nadam se da će ih biti još a željela bih i da postignem prvi pogodak u dresu reprezentacije - istakla je Ekić za zvaničnu stranicu N/FSBiH.

Ekić porede za legendarnim Bakom Sliškovićem, a u nastavku pogledajte kako je on davao golove iz kornera.

Podsjetimo, Slovenija će ugostiti reprezentaciju BiH u Kopru, 1. decembra, na stadionu Bonifika. Utakmica se igra u 18:00 sati.

Drugi susret, četiri dana kasnije (5.12.) u kojem se sastaju BiH i Bjelorusija igrat će se na stadionu Bilino polje u Zenici u 19:00 sati.