Emotivni Donnarumma nakon finala naglasio jednu ključnu stvar

asd
Italija slavi veliki rezultat. Njihova fudbalska selekcija postala je po drugi put u historiji prvak Evrope nakon trijumfa protiv Engleske u finalu EURO-a na Wembleyu.

Italijanima su bili sretni penali, a junak je bio golman Ginaluigi Donnarumma koji je odbranio dva penala Englezima, a pored toga cijeli turnir je brnaio sjajno i na kraju zasluženo ponio i epitet za igrača turnira.

Nakon velikog rezultata kako timskog i individualnog Donnarummu su nosile emocije, a izjavom je rekao šta sve misli o ovom nevjerovatnom rezultatu.

"Ovo što smo ostvarili je nevjerovatno. Nismo odustajali ni milimetra. Znamo odakle smo krenuli, sjajan smo tim i mislim da smo ovo zaslužili", rekao je novi golman PSG-a, a nakon toga je prokomentarisao individualno priznanje za najboljeg igrača.

"Da nije bilo mojih saigrača, ne bi bilo ni ovog priznanja. Završilo je u mojim rukama, a ne bi bilo nezasluženo da je bilo ko od mojih saigrača dobio ovo priznanje. Fudbal je timska igra, a mi smo sjajan tim. Oprostite na suzama, ali ovo je trenutak koji se pamte cijeli život."

Nagradu mu je uručio predsjednik UEFA-e, Aleskandar Čeferin, a Donnarumma je tako postao prvi golman koji je ponio titulu za najboljeg igrača prvenstva.

Leonardo Bonucci je proglašen za najboljeg igrača finalne utakmice u Londonu.

Titulu najboljeg strijelca EURO-a ponio je Cristiano Ronaldo sa pet golova, koliko je dao i Patrick Shick, ali je Ronaldo imao jednu asistenciju. Na trećem mjestu završili su Benzema, Forsberg i Kane sa četiri gola.

Što se tiče asistenata, najbolji asistent EURO-a je reprezentativac Švicarske Steven Zuber sa četiri asistencije, dok su po tri upisali Luke Shaw, Dani Olmo i Pierre-Emile Hojbjerg.