Emotivni Zinchenko stavio ukrajinsku zastavu na pehar za prvaka Engleske pa grcao u suzama

.
Ukrajinski nogometaš Oleksandr Zinchenko bio je vrlo emotivan nakon što je s Manchester Cityjem osvojio titulu prvaka Engleske, a poslije utakmice je uzeo zastavu svoje države i stavio je na trofej, nakon čega nije mogao sakriti suze.

Građani su u ludoj utakmici slavili protiv Aston Ville rezultatom 3:2 nakon velikog preokreta i tako sačuvali prednost u odnosu na Liverpool te odbranili titulu prvaka, a Zinchenko je bio vrlo emotivan nakon utakmice i nije mogao sakriti suze i ponos koji osjeća zbog svog naroda koji se trenutno brani od ruske agresije.

Nakon što je pustio suzu i podigao trofej za prvaka Engleske preko glave, Zinchenka su okružili njegovi saigrači te mu pokazali da su uz njega u teškim trenucima koji proživljava njegov narod.

 

To je za mene nezaboravna emocija. Ovaj trofej je za sve Ukrajince koji trenutno nemaju šta jesti i koji preživljavaju rusku agresiju u mojoj državi. Ponosan sam što sam Ukrajinac i volio bih jednog dana odnijeti trofej u Ukrajinu za sve ljude tamo", rekao je Zinchenko i nastavio: Navijači su mi sve. Nikada im neću zaboraviti šta su učinili za mene u ovom periodu, a koji je najteži u mom životu."

City je stigao do osme titule prvaka Engleske, a njih čak šest su osvojili u posljednjih deset godina.

Pogledajte video OVDJE