Enduro spektakl narednog vikenda u Cazinu (VIDEO)

Za vikend koji je pred nama 13. i 14. oktobra 2018. godine, Cazin će biti centar Evrope kada je u pitanju enduro sport.

Po treći put zaredom, održava se enduro utrka u Cazinu naziva "The Race of Pain" u organizaciji Moto kluba "Mx Enduro" Cazin.

Pripreme za ovogodišnje izdanje utrke privode se kraju, te organizator spremno dočekuje preko 160 vozača većinom iz evropskih zemalja.

Trasa staze je takva da se proteže po predjelima Cazina u dužini od oko 40 kilometara, a start je u cazinskom izletištu Stovrela. Ovakav položaj i konfiguracija staze nudi gledaocima mnogo mogućnosti da uživaju sa enduro vozačima u njihovim vještinama na motociklima.

mx

Prvi vozači pristižu već u srijedu, gdje će iskoristiti vrijeme za razgledavanje staze ali i mnogih cazinskih znamenitosti i zanimljivih lokacija koje naš grad nudi.

Ekipa Cazin.NET-a je zatekla organizatore utrke na licu mjesta koji su nam više rekli o predstojećoj enduro utrci, organizaciji, vozačima ali i samoj stazi koju su pripremali već duže vrijeme. Mustafa Hadžić - Braco, Samir Hadžić te Suad Nuhić jedni su od glavnih krivaca za uspješnu organizaciju ovogodišnje enduro utrke u Cazinu o kojoj na osnovu protekla dva izdanja enduro vozači imaju samo riječi hvale.

U video prilogu pogledajte više o samoj organizaciji te stazi koja vozačima nudi najviše od ovog sporta, a o čemu su nam govorili Mustafa Hadžić - Braco te Samir Hadžić.