Englezi u čudu: Da li je moguće da će Guardiola i večeras napraviti istu grešku?

Fudbaleri Manchester Cityja večeras igraju na domaćem terenu protiv Liverpoola revanš utakmicu četvrtfinala Lige prvaka.

Izabranici Pepa Guardiole priredili su neugodno iznenađenje svojim navijačima porazom od 3:0 u prvoj utakmici na Anfieldu i jasno je pred Cityjem gotovo nemoguć zadatak u večerašnjem revanšu. Mnogi su kritikovali Guardiolu zbog taktike u prvom meču, odnosno jer je na lijevom beku odlučio staviti Aymerica Laportea.

To je na najbolji način iskoristio Mohamed Salah koji je postigao gol i upisao asistenciju u prvo meču. Nažalost po Guardiolu Egipćanin će prema svemu sudeći biti spreman za revanš iako je u prvom meču zbog povrede morao napustiti teren.

No, engleski mediji su u čudu jer se Guardiola nije "opametio" nakon prvog meča. Navodno, španski stručnjak će ponovo izvesti gotovo identičan sastav, odnosno na lijevom beku će zaigrati Laporte. Jedina promjena je u napadu gdje će umjesto Gabriela Jesusa igrati Sergio Aguero.

Što se tiče Liverpoola jasno je da Jurgen Klopp neće mnogo mijenjati stvari i prema pisanju engleskih medija na teren će izvesti isti sastav kao u prvoj utakmici na Anfieldu.

 

postave