Englezi u nevjerici zbog dešavanja na Anfieldu

liverpool
Charles III krunisan je danas za kralja Velike Britanije na ceremoniji održanoj u Londonu. Fudbalska asocijacija Engleske odlučila je da u tu čast utakmice počnu himnom 'God Save the King', ali navijači na Anfieldu to nisu dozvolili.

 

Himna Engleske 'God Save the King' nije dobro dočekana na kultnom Anfieldu. Zvižduci i povici s tribina pred meč Liverpoola i Brentforda bili su glasniji od himne.

"Liverpool, Liverpool", čulo se također s tribina tokom himne koju je Fudbalska asocijacija naredila u čast krundibe Charlesa III.

Na ovaj način su navijači Liverpoola izrazili protest protiv kraljevske porodice, a na tribinama su se pojavili i transparenti.

"Zabijte si kraljevsku porodicu u du*e", jedna je od poruka, dok su drugi isticali transparente na kojima je pisalo 'On nije moj kralj'.

Englezi su u šoku zbog ove scene na Anfieldu. Pojedinim igračima nije bilo jasno šta se dešava jer ipak je to himna države u kojoj žive i zarađuju hljeb.

Charles III je na prijestolju nakon 70 godina vladavine naslijedio svoju majku Elizabeth II koja je preminula u septembru prošle godine.

Liverpool u ovom susretu ima prednost od 1:0 nakon prvih 45 minuta igre. Pogodak za vodstvo postigao je Mohamed Salah u 13. minuti na asistenciju Virgila van Dijka.

Redsima je u ovom meču pobjeda neophodna. Samo s njom ostaju u igri za plasman u Ligu prvaka, iako će nakon ove utakmice imati dvije utakmice više od Manchester Uniteda i Newcastlea.

Tim Jurgena Kloppa igrat će sasvim sigurno sve dok nada postoji, a od četvrtog mjesta udaljeni su jedan bod.