Epilog haosa na treningu Hrvatske: Marko Livaja napustio Vatrene, objasnio je svoju odluku

.
Hrvatski nogometaš Marko Livaja napustio je okupljanje reprezentacije Hrvatske i danas nije trenirao s ostatkom tima, a odluku je donio dan nakon sukoba s navijačima.

 

Kako je objasnio, Dalićev tim napušta jer osjeća "da joj je teret" te da misli kako nije spreman dati svoj maksimum. Također, zahvalio se selektoru Daliću na razumijevanju te ekipi iz Hrvatskog nogometnog saveza, koji su mu pružili podršku.

"Nažalost, nakon svega što se dogodilo u protekla 24 sata, osjećam da nisam spreman dati reprezentaciji svoj maksimum i da bih svojim ostankom samo bio smetnja ekipi koja zaslužuje imati mir tokom priprema za ovo važno takmičenje. Momcima želim svu sreću u Nizozemskoj, da se okite zlatom, za što sigurno imaju kvalitetu i zajedništvo", rekao je Livaja pa dodao:

"Zahvaljujem selektoru na razumijevanju, predsjedniku Kustiću i ekipi iz Saveza na podršci te se nadam da će navijači reprezentacije da razumiju ovakav rasplet. Reprezentacija mi zaista puno znači i nadam se da ću u budućnosti i dalje biti njen član."

Podsjećamo, na jučerašnjem treningu Livaja je izgubio živce zbog niza uvreda koje su mu uputili pojedini navijači s tribine i krenuo je u verbalni obračun s njima.

Prekinuo je trening i krenuo prema publici kako bi se verbalno obračunao s onima koji su mu dobacivali. Za njim su potrčali i drugi igrači, ali i Vedran Ćorluka, koji je smirio situaciju. Odmah su reagovali i zaštitari te policija na tom dijelu tribina pa je sve ostalo samo na obostranom dovikivanju.

 

Foto:Arhiv