Erik ten Hag dvojici igrača Uniteda dao kartu u jednom smjeru

.
Novi trener Manchester Uniteda Erik ten Hag otpisao je još dvojicu igrača.

 

Kako javlja talijanski novinar Fabrizio Romano, Erik ten Hag će se ove sezone oslanjati na Lukea Shawa i Tyrella Malaciju. Pod tim uslovima Brazilac Alex Telles bit će udaljen iz momčadi. Čini se da je favorit za kupnju igrača trenutno Sevilla.

Međutim, postoji jedan problem koji stoji na putu prelaska: njegova vrlo visoka plata u Unitedu, koju Sevilla ne može da plati. 

Porto, klub iz kojeg je Telles doveden u United 2020. godine za 15 miliona eura, rekao je da nije zainteresovan za igrača, unatoč informacijama koje su se pojavile u međunarodnim novinama. 

Također, još jedan igrač koji napušta Manchester United je desni bek Ethan Laird. Nogometaša iznimno cijeni Erik ten Hag, no smatra da bi posudba bila puno bolja za igrača, zbog njegovog razvoja.

Najvjerovatnije da će Ethan Laird dobiti posudbu je Watford iz Championshipa, koji je nedavno ispao iz Premier lige.

United je do sada već napustilo osam igrača, a do kraja ljetnog prijelaznog roka taj će broj sasvim sigurno biti još veći.

Do sada su Manchester United napustili Pereira, Pogba, Lingad, Matić, Mata i Cavani, dok su na posudbu u Nottingham odnosno Preston otišli Dean Henderson i Alvaro Fernandez.

Kada su u pitanju odlasci iz Manchester Uniteda ne može se, a ne spomenuti Cristiano Ronaldo koji od starta prijelaznog roka želi da napusti klub jer neće igrati u Ligi prvaka ove sezone.

Njegova sudbina i dalje je neizvjesna i definitivno se do samog kraja ljetnog mercata neće znati u čijem ćemo dresu gledati portugalskog ofanzivca.