Erko Jun nakon još jedne pobjede: Gdje bosanska šaka udara, tu trava više ne raste

Ermin Junuzović alias Erko Jun, bosanskohercegovački MMA borac i fitness model, ostvario je treću pobjedu u isto toliko borbi.

Dvadesetosmogodišnjem Junuzoviću na događaju KSW 49 u Gdanjsku u Poljskoj bilo je dosta 38 sekundi da nokautira tri godine starijeg teškaša Akopa Szostaka.

Erko je kao favorit ušao u meč i ekspresno je završio borbu. Bh. borac je pogodio desnim krošeom Szostaka, ovaj je brzo pao, a Erko je potom na zemlji poslao još nekoliko dobrih udaraca. Ovo je sasvim sigurno najveća pobjeda za Erku Juna, koji iz meča u meč pokazuje napredak i sigurno da ga u budućnosti očekuju još ozbiljniji protivnici.

Image

- „Ispunio sam obećanje da meč neće trajati duže od dvije runde. Kad nešto kažem, ne lažem. Borba je bila kratka, nisam se ni previše znojio. Slijedi opuštanje i odmor, vidjet ću ko mi je sljedeći protivnik. Mislim da ste uživali gledajući me kako se borim. Ne mogu govoriti o svom ugovoru, ali ćete me uskoro  vidjeti u oktagonu. Moja desna ruka je opasna. Ljudi su sumnjali u mene jer dolazim iz fitnessa, ali ja treniram MMA na visokom nivou. Vidjeli ste kako se krećem, kako kontrolišem protivika i udaram kako bih završio borbu. To je zbog treninga s ljudima s visokog nivoa. Dokazao sam da sam pravi borac. Gdje bosanska šaka udara tu trava više ne raste.  Sinoć je bila odlična noć za UFD Gymu iz Düsseldorfa, koji već dugi niz godina uspješno vode braća Tomislav i Ivan Dijaković. Sve smo pobjede pokupili. Pored mene slavili su i Anton Račić, Martin Zavada i fenomenalni Roberto Soldić. Robi je još jednom potvrdio da je najbolji borac u svojoj kategoriji u Evropi i odbranio je pojas KSW prvaka sjajnim nokautom protiv Poljaka Kaszubowskog.  Želio bih se zahvaliti svim Bosancima i Hercegovcima na velikoj podršci. Stižu mi poruke podrške iz cijelog svijeta. To mi puno znači. Uvijek sam isticao da sam iz Bosne i nadam se da ću u nastavku karijere imati priliku da se borim u domovini. Među prvim mi je čestitao naš najbolji bh. profesionalni bokser Damir Beljo. Imam veliki broj poziva medija iz BiH, tako da u junu dolazim u Sarajevo, Tuzlu, Mostar i Živinice“ - kaže Erko Jun kojem je podrška u Poljskoj bio brat Fadil.  

Image