Euforija MMA fanova: Večeras se vraća jedan od najvećih ikada

.
Meč će se održati u Las Vegasu, a radi se o UFC tituli u teškoj kategoriji

Ovo je noć kada se vraća jedan od najvećih svih vremena, pišu specijalizirani borilački mediji. Džon Džons (Jon Jones) se vraća u oktagon noćas, ili bolje rečeno u noći sa subote na nedjelju u jutarnjim satima, a borba će se održati u Las Vegasu. 

Nakon tri godine on će se ponovo boriti, radi se o jednom od najboljih boraca u MMA historiji, pa i pored duge pauze, on je favorit u borbi protiv Sirila Gana (Ciryl Gane).  

Teško može bolje u ovom trenutku kad su u pitanju UFC mečevi, a večeras imamo priliku uživati u tom historijskom obračunu, tvrdi "Fightsite".

Džonsa večeras na UFC 285 eventu čeka debi u teškoj kategoriji, a porazi li Gana, postat će novi prvak UFC teške kategorije. Džons bi time samo učvrstio argumente onih koji tvrde da je najveći borac ikad, ali čeka ga itekako težak zadatak.

Gan je predvodnik je takozvane ‘‘nove generacije teškaša‘‘. Radi se o borcima koji su svestrani, ne oslanjaju se isključivo na razornu snagu udarca, nego ih krasi odlična tehnika i kretnje netipične za ljude takvih proporcija. Gan je uistinu borac za kojeg često kažu da se kreće kao da pripada nekoj nižoj kategoriji, a njegova tehnika na nogam je vjerovatno nivo izad ostalih. Ima i minus s hrvanjem i borbom u parteru, ali svakako se očekuje spektakularan meč.