Euro 2022 / Futsal reprezentacija BiH večeras igra protiv Sjeverne Makedonije

Futsal
Futsal reprezentativci Bosne i Hercegovine večeras će u 18.00 sati, u Gradskoj areni “Husejin Smajlović” u Zenici, protiv selekcije Sjeverne Makedonije igrati svoju prvu utakmicu kvalifikacija za plasman na Evropsko prvenstvo 2022. godine.

 

Selekcija BiH nalazi se u kvalifikacijskoj grupi 4, u kojoj su, osim Sjeverne Makedonije, još Rumunija te Srbija, protiv koje će izabranici selektora Ive Kreze igrati 3. februara u gostima, odnosno u Novom Sadu.

Selektor Ivo Krezo je zadovoljan radom igrača.

"Pohvalio bih momke zbog zalaganja i dobrog rada. Sve za sada ide po zacrtanom planu. Igrači su spremni i u dobroj su formi, pa i s tim možemo biti zadovoljni. Ne bježimo od uloge favorita u predstojećem susretu. Protivnika dobro poznajemo, jer smo se sastajali ranije. Želimo da se dobro pripremimo za meč i otvorimo ovaj kvalifikacioni ciklus sa pobjedom", rekao je selektor Krezo.

Nakon meča sa Sjevernom Makedonijom naši futsal reprezentativci će se u Novom Sadu sastati sa Srbijom, te se selektor osvrnuo i na taj susret.

"Oni su prvi favorit ove grupe i plasirali su se na Svjetsko prvenstvo. To je ekipa koja je izuzetno kvalitetna, a mi ćemo se potruditi da odigramo što bolje jer bi nam u tom meču i bod odgovara", dodao je selektor.

Kapiten Anel Radmilović ističe kako se ekipa dobro pripremila te da veoma motivisani ulaze u nove kvalifikacije.

"Pripremamo se dobro i veoma motivisani ulazimo u nove kvalifikacije. Smatram da smo dobili grupu po mjeri i da imamo veliku priliku da se plasiramo na Evropsko prvenstvo. Treniramo u jakom tempu, svi smo zdravi i spremni. Vidi se da se i u klubovima dobro radi i u dobroj smo formi došli na ovo okupljanje. Nemamo ni povreda i ako budemo imali ozbiljan pristup u svim utakmicama možemo napraviti ogroman uspjeh. Prva prepreka je Sjeverna Makedonija. Na papiru smo favoriti, ali to ništa ne znači ako ne budemo mi na najvišem nivou. Želimo da osvojimo tri boda pred teško gostovanje u Srbiji", izjavio je Radmilović.