EURO: Italija i Španjolska izborile polufinale

.

Jučer su na Europskom nogometnom prvenstvu odigrana dva susreta četvrtfinala. Polufinale su izborile reprezentacije Španjolske koja je bila bolja od Švicarske te Italije koja je bila bolja od Belgije.

U prvom dvoboju četvrtfinala sastali su se Španjolska i Švicarska. Španjolci su slavili nakon boljeg izvođenja jedanaesteraca te se plasirali u polufinale. Prva do prednosti je došla Španjolska. Igrala se 8. minuta kada je Koke izveo korner, lopta je došla do Jordija Albe koji iz voleja puca prema golu Švicaraca. Lopta je na putu prema golu skrenuo Zakaria te na taj način prevario vlastitog golmana. U 68. minuti Švicarci su stigli do poravnanja nakon velike greške španjolske obrane. Naime. spetljali su se Laporte i Pau Torres, a tu njihovu grešku iskoristio je Freuler koji pronalazi Shaqirija koji takve šanse ne promašuje.

U 77. minuti susreta Švicarci su ostali s igračem manje. Asistent kod izjednačujućeg gola Freuler grubo je startao na Gerarda Morena i za sudca Olivera nije bilo dvojbe – izravan crveni karton za Švicarca. Do kraja susreta mreže su ostale netaknute te se pristupilo izvođenju jedanaesteraca. Prisebniji su bili Španjolci te su na kraju slavili. Kod Švicaraca je precizan bio samo napadač Dinama Mario Gavranović, dok su za Španjolce zabijali Dani Olmo, Gerard Moreno i Oyarzabal.

U drugo susretu četvrtfinala sastali su se Italija i Belgija. Italija je bila bolja te zasluženo slavila 2:1, a sve golove vidjeli smo u prvom poluvremenu. Igrala se 31. minuta kada se Barella odlično snašao u kaznenom prostoru Belgijanaca. On je primio jednu loptu od Verrattija i okružen s tri igrača Belgije odlično šutirao te doveo svoju momčad u prednost. Na 2:0 u 44. minuti susreta povisio je Insigne. On je sve sam napravio, u sjajnom prodoru oslobodio se dvojice belgijskih igrača te s ruba kaznenog prostora uputio šut prema golu Belgijanaca. Courtois je bio nemoćan i Talijani vode 2:0. Već u sljedećem napadu Belgija je smanjila na 2:1. Mladi Doku sjurio se u kazneni prostor gdje ga ruši Di Lorenzo i za sudca nije bilo dvojbe – najstroža kazna za Belgijance. Precizan je s bijele točke bio Lukaku te smanjio na 2:1. Do kraja susreta mreže se više nisu tresle te je Italija izborila polufinale i susret sa Španjolskom.

Današnjim dvjema preostalim utakmicama četvrtfinala nastavlja se Europsko nogometno prvenstvo, a sastaju se Češka – Danska (18 sati) te Ukrajina – Engleska (21 sat).