Fabrizio Romano: Završen je sastanak u Barceloni, sada je sve poznato!

asd
Messiju dozvoljeno da ide!

Razne informacije pristižu večeras iz srca Katalonije, no sve one uglavnom ukazuju na najgori scenarij po one koji navijaju za Barcelonu ili imaju bilo kakvu vezu s španskim velikanom.

Fabrizio Romano: Završen je sastanak u Barceloni, sada je sve poznato!
Počelo je tako što je Messi održao sastanak s Ronaldom Koemanom, a nizozemski stručnjak mu poručio da je "tim bitniji od pojedinca", na neki način ušutkavši Messija i davši mu do znanja da neće biti toliko bitan kao prije.

Nakon toga, Messi je odlučio da ode. To je valjda bila samo kap koja je prelila čašu. Poslao je fax u klub sa zahtjevom o raskidu ugovora, jer navodno postoji ta klauzula prema kojoj može u bilo kojem trenutku prekinuti ugovor jednostrano, bez obzira na stav kluba. Međutim, u Barceloni tvrde da to nije tako i da ima ugovor do narednog ljeta s odštetnom klauzulom od čak 700 miliona eura.
Kako god, Messi želi da ide i sada je izgleda sve gotovo. Ugledni sporski novinar Fabrizio Romano je objavio da je Messi s upravom Barcelone dogovorio raskid saradnje.

Messi se jednostavno ne slaže s Koemanovim proejktom i želio je da ide. Sada čekamo zvanične informacije, ali navijači Barce, barem grupa njih, pred stadionom skandira "Bartomeu odlazi", a Messija teško da išta više može zadržati u klubu u kojem je 20 godina.

Romano je također objavio da je Manchester City spreman ući u pregovore s Messijem i da je uz PSG možda jedini klub koji je spreman ispuniti sve Argentinčeve uslove.