Falcao oduševio na testiranju u Galatasarayu

Kolumbijac Radamel Falcao oduševio je čelnike i uposlenike Galatasarayja zdravstvenim stanjem u kojem se nalazi, a prema objavi turskog dnevnog lista FotoMac njegova metabolička dob iznosi 22 godine, što ga čini 11 godina mlađim.

Falcao je u ovaj turski klub stigao kao veliko pojačanje, odmah ga je dočekalo 25.000 vatrenih navijača Galatasarayja koji od ovog napadača imaju velika očekivanja, a pored borbe za titulu prvaka koja se od Galate očekuje svake godine, Falcao bi trebao napraviti razliku i u evropskim utakmicama.

Kako bi na najbolji način provjerili zdravstveno stanje ovog napadača, ali i njegovu formu, Turci su napravili istraživanje o zdravstvenom stanju bivšeg napadača Monacoa i ustanovljeno je da njegova metabolička dob iznosi 22 godine i da je po tom segmentu 11 godina mlađi.

Razlog u tome svakako leži u činjenici da je postigao sjajne fitness rezultate testova koje je uradio po dolasku u klub.

“Ovo je dokaz da su izbalansirane proporcije njegovog tijela i stanje unutrašnjih organa. Iznos stanične tekućine je zadovoljavajući. Totalni iznos vode je na željenom nivou te je mišićno tkivo u dobrom stanju”, piše FotoMac.

Falcao bi svoj debi u novom dresu trebao imati u Superligi protiv Kašimpaše.