Fantastičan meč između Sheffielda i Manchestera završen 3:3

Fudbaleri Sheffield Uniteda i Manchester Uniteda podijelili su bodove u susretu 13. kola Premiershipa jer su na Bramall Laneu odigrali 3:3 u fantastičnom meču.

Domaći su poveli sa 1:0 u 19. minuti golom Flecka. Na samom početku drugog dijela susreta, tačnije u 52. minuti domaći postižu novi gol i to preko Mousseta, prenosi sportsport.ba.

Tada se činilo da će United doživjeti novi težak udarac, ali onda se dogodio period od sedam minuta u kojem su tinejdžeri Crvenih đavola kreirali nevjerovatan preokret.

Prvo je 19-godišnji Williams pogodio za 2:1 u 72. minuti da bi pet miuta kasnije Greenwood izjednačio rezultat. Šlag na tortu stavio je 22-godišnji Marcus Rashford pogotkom u 79. minuti susreta.

Ovaj period od sedam minuta je toliko šokirao domaće, ali oni ipak nisu gubili nadu pa su u sudijskoj nadoknadi vremena došli do jednog boda.

Strijelac gola koji se dugo pregledavao preko VAR tehnologije bio je McBurnie i domaći su ipak došli do jednog boda. Postojala je sumnja da je fudbaler domaćih igrao rukom prije gola, ali to ipak nije ustanovljeno pregledanjem snimaka.

Bh. reprezentativac Muhamed Bšić nije dobio šansu na ovom susretu.

Sheffield je nakon ovog boda skočio na 6. poziciju sa 18 osvojenih bodova, dok je United ostao tri mjesta ispod sa bodom manje.

Premiership, 13. kolo:

Sheffield United - Manchester United 3:3