JESENJE PRVAKINJE: Fantastična polusezona za rukometašice "Krajine"

Omladinski ženski rukometni klub "Krajina" Cazin završio je jesenji dio sezone u Prvoj ligi F Big za žene na prvoj poziciji.

Cazinjanke su sasvim zasluženo osvojile titulu jesenjih prvakinja s omjerom sedam pobjeda i jedan poraz te su bile uvjerljivo najbolja ekipa koja se takmiči u ovom rangu.

U zadnjem kolu Krajina je gostovala u Bugojnu gdje su slavile uvjerljivu pobjedu 23:38 te tako ovjerile prvu poziciju prvog dijela takmičenja.

Tokom cijele sezone mogli smo vidjeti konstantnu, borbenu igru, uz maksimalno zalaganje cijele ekipe, gdje je uslijedila zaslužena nagrada na polusezoni. Pojačane u odnosu na proteklu sezonu sa Adelisom Dautović, najboljom juniorkom BiH, Krajina je u većini utakmica poigravala se s protivnicama. Trener Alen Hodžić je preuzeo ekipu na početku sezone, što se pokazala kao dobra odluka uprave kluba, jer ekipa igra jedan lepršav, brz i za oko lijep rukomet, što je i cilj ove igre. Porazgovarali smo s trenerom Hodžićem o igri u dosadašnjem dijelu sezone, o nastavku na proljeće, te općenito o radu u OŽRK Krajina Cazin.

- "S prvim dijelom sezone stručni štab je prezadovoljan. Što se tiče igračica, one su najzaslužnije za rezultat prvog dijela takmičenja, naporno su radile i rezultat je morao doći sam po sebi. Što se tiče drugog dijela sezone i ostvarenja cilja ulaska Premijer ligu, mi ćemo kao ekipa dati sve od sebe da ostvarimo taj cilj. Mada, moraju se još određene stvari u zimskoj pauzi odraditi, kao što je podrška od institucija, Grada i sponzora, jer moramo ekipi obezbijediti optimalne uslove da bi ostvarili cilj ulaska u Premijer ligu. Bez njihove podrške biće veoma teško. Mislim da su cure svojim radom, zalaganjem i rezultatima zaslužile puno više pažnje i podrške", kazao je za Cazin.NET trener OŽRK Krajina Cazin, Alen Hodžić.

Image

Za rukometašice slijedi zimska pauza, koju će sigurno dobro iskoristiti za treninge i podizanje forme, s obzirom na to da je cazinska dvorana dobila grijanje te su uslovi za rad daleko bolji. Na proljeće nas očekuju nova uzbuđenje i nadamo se pobjede naših rukometašica koje hrabro koračaju ka Premijer ligi BiH.