Federer: Nisam znao za Novakov niz pobjeda protiv mene

Švicarski teniser Rodžer Federer istakao je da je u četvrtak osjetio da je vrijeme da konačno pobijedi Novaka Đokovića, pošto je saznao da protiv Srbina nije slavio još od 2015. godine.

Federer je pobijedio Đokovića u posljednjem kolu grupne faze na Završnom mastersu i tako obezbijedio mjesto u polufinalu, eliminisavši srpskog tenisera.

Ujedno, Rodžer je tako zabilježio prvu pobjedu nad Novakom još od 2015. godine.

Na konferenciji za medije poslije meča, novinari su upitali Švajcarca da li se konačno riješio 'duhova prošlosti' koji ga muče od Wimbledona.

"Nisu postojali duhovi prošlosti sa Wimbledona. To je nešto na čemu su novinari insistirali. Iskreno, nisam znao ni da ga nisam pobijedio toliko dugo, nisam znao za taj niz pobjeda protiv mene. Valjda zato što su mečevi u Parizu i na Wimbledona bili toliko ujednačeni", odgovorio je treći teniser svijeta.

"Čuo sam tek pred meč da toliko dugo nemam pobjedu. Osjećao sam da je vrijeme. Zadovoljan sam kako sam odigrao, pogotovo jer sam pobijedio Novaka. Ali nisam se riješio nikakvih duhova prošlosti, nastavio sam dalje brzo posle Wimbledona."

Poraz i eliminacija Đokovića značili su i da će Rafael Nadal završiti godinu na prvom mestu ATP liste, prenosi N1.

"Siguran sam da je Rafa gledao ovaj meč. Znao sam da je za Novaka veliki ulog. Da nije pobijedio na Wimbledona, možda se ne bi ni našao u ovoj situaciji... Obojica su imali odlične sezone. Zadovoljan sam što sam ih pobijedio obojicu ove godine, ali su zaslužili da budu bolje rangirani od mene", zaključio je Rodžer.