Federerova biografija: Đoković je došao iz zemlje razorene ratom i imao samo jedan izbor

.
Novinar New York Timesa Cristopher Clarey objavio je biografsku knjigu o Rogeru Federeru i tu se dotakao početaka Novaka Đokovića, kada se srbijanski teniser pojavio na Touru.

 

Clarey je objavio biografiju Federera pod nazivom "The Master" u kojoj se navodi mnogo toga zanimljivog, a posebno je interesantan dio koji se bavi početkom karijere Novaka Đokovića.

"Federer i Nadal su imali lagnodno djetinjstvo i imali su izbor. Đoković je došao iz zemlje razorene ratom. Za razliku od njih dvojice, Đoković nije imao izbora. Imao je samo jedan izbor i želju, a to je da uspije", navodi Clarey.

Objavu pogledajte OVDJE.

Autor knjige se pozabavio i odnosom dvojice tenisera, odnosno šta se to nije dopalo Federeru kada se pojavio Đoković.

"Nadal je bio prvi veliki izazivač Federera i baš kada se Roger pomirio s tim, pojavio se i Novak. Federeru je bilo teško da to prihvati. Baš kada je Rafa pokazao poštovanje prema Švicarcu, Đoković je došao i želio silno impresionirati svijet. Moguće da se to Federeru nije svidjelo", navodi se u dijelu knjige.

Podsjetimo, Federer i Đoković godinama su bili veliki rivali i iz turnira u turnir ispisivali stranice izvrsne teniske historije. Đoković je uspješniji od svog rivala i ima omjer pobjeda 27:23 u svoju korist.