Fedor Emelianenko se porazom oprostio od MMA, dobio je brutalne batine na kraju velike karijere (VIDEO)

MMA borac
Legendarni Fedor Emelianenko porazom od Ryana Badera okončao je veliku borilačku karijeru i to nakon tehničkog nokauta već u prvoj rundi.

 

Fedor je prošle godine objavio da će mu ovo biti posljednja borba u karijeri, no u okršaju za pojas teške kategorije u organizaciji Bellatora, nije izdržao više od jedne runde protiv Ryana Badera i na kraju neće kao šampion otići u zasluženu penziju.

Od početka borbe Bader je krenuo vrlo agresivno na svog protivnika, bacio ga je na pod i nastavio pogađati preciznim udarcima, a nakon nekoliko serija kvalitetnih udaraca sudija je prekinuo borbu i proglasio pobjednika, što znači da je Ryan Bader odbranio naslov prvaka teške kategorije u ovoj organizaciji.

"Tužan sam, istina je da nisam odradio borbu kakvu sam želio, ali sretan što sam dobio veliku podršku svih večeras i legendi s kojima sam dijelio ovo mjesto u proteklih 20 godina. Hvala vam svima", rekao je Fedor nakon borbe.

Iako se nije želio oprostiti na ovaj način, jasno je da ovaj borac više nije u najboljim danima, no bez obzira na sve, sigurno je da će ostati upamćen kao jedan od najvećih u ovom sportu.

Nakon ove borbe, uz 40 pobjeda ima sedam poraza, od čega mu je dva nanio upravo Bader.

 

VIDEO

VIDEO

VIDEO