Fenomenalan uspjeh Guardiole u 11 godina

pep
Pep Guardiola je osvojio 29 trofeja u svojoj karijeri, a to je statistika vrijedna poštovanja, s obzirom na to da je uspjehe postizao u tri najjače lige u Evropi.

 

Manchester City je osigurao svoj prvi trofej u 2020. godine pobijedivši Aston Villu 2:1 u finalu engleskog Liga kupa.

Sergio Agüero i Rodri postigli su po jedan pogodak u prvih 30 minuta, a Samatta je Villainsima vratio nadu malo prije odlaska na odmor. U nastavku nije viđena nikakva drama i City je treću godinu zaredom došao do engleskog Liga kupa.

To je još jedan znak dominacije Cityja u domaćim natjecanjima, a ujedno i još jedan trofej za trenera Pepa Guardiolu koji će biti pridodan njegovoj već impresivnoj kolekciji, piše givemesport.com.

U 11 sezona kao trener, Španac je sada osvojio nadrealnih 29 trofeja. To je apsolutno fenomenalno, s obzirom na to da je uspjehe postizao u tri najjače lige u Evropi.

U nastavku pogledajte popis svih trofeja Guardiole:

Tri Svjetska klupska prvenstva
Dvije Lige prvaka
Tri UEFA Superkupa
Tri naslova prvaka Špaije
Dva Kupa Kralja
Tri Superkupa Španjolske
Tri titule prvaka Njemačke
Dva Kupa Njemačke
Dvije titule Premier lige
Dva Community Shieldsa
FA kup
Tri engleska Liga kupa.

Ovo je priličan ulov – i nemojte se kladiti da Guardiola i City neće osvojiti još koji pehar ove sezone.

Nakon pobjede nad Real Madridom 2:1 na Santiagu Bernabéuu prvoj utakmici osmine finala Lige prvaka, oni su sada favoriti za ulazak u četvrtfinale. Premier liga možda je izgubljena, ali Građani i dalje imaju šansu podignuti pehar FA kupa.

Na kraju, klub bi čak mogao završiti sezonu s četiri trofeja – ako se računa i Community Shield koji su osvojili prošlog augusta.

Veliki dio uspjeha Manchester Cityja, naravno, s pravom će se pripisati Guardioli.

S osvojenih 29 trofeja za samo 11 godina, čini se više nego pošteno reći da je on već sada jedan od najvećih trenera ikada i da će možda postati i najbolji do trenutka kada se povuče.