Fenomenalni Bayern osramotio Barcelonu (8:2) i plasirao se u polufinale Lige prvaka

asd
Nogometaši Bayerna plasirali su se u polufinale Lige prvaka nakon što su večeras na stadionu Luž u Lisabonu razbili Barcelonu rezultatom 8:2.

Da nas večeras očekuje spektakl moglo se naslutiti već u četvrtoj minuti utakmice. Perišić je s lijeve strane začeo akciju, ubacio na šesnaesterac gdje su Muller i Lewandowski odigrali dupli pas, a Muller zabio nakon sjajne asistencije Poljaka.

Samo tri minute kasnije Barcelona je izjednačila. Jordi Alba je sjurio po lijevoj strani, želio ubaciti prema Suarezu, ali je Alaba uklizavanjem preusmjerio loptu u mrežu i prevario Neuera.

Sredinom prvog poluvremena viđen je treći pogodak na današnjem susretu. Gnabry je izbacio Piquea, dodao Perišiću, a ovaj bombom probio Ter Stegena udarcem iskosa.

Bayern je jednostavno bio nezaustavljiva i u narednih devet minuta postigao je jpoš dva gola. Prvo je Goretzka majstorski izbacio odbranu Barcelonu iz prvog dodira poluvisokom loptom koja je stigla do Gnabry, koji je izašao sam na Ter Stegena nakon što je pobjegao Lengletu i potom lako zabio.

Vrlo brzo Kimmich je ubacio s desne strane, Muller stigao ispred odbrane Barcelone i elegantno poentirao za vodstvo 4:1 u ovoj čudesnoj utakmici. Ujedno je 4:1 za Bayern bio i rezultat prvog poluvremena.

Posljednju nadu za Barcelonu donio je Suarez u 57. minuti. Urugvajac je majstorski u naletu lažnjakom izbacio Boatenga i ušao u pravu šansu iz koje lijepo pogađa za 2:4.

Međutim, odlični Bayern je držao sve pod kontorlom. Davies je probio lijevu stranu i uništio nemoćnog Semeda, sjurio je u šesnaesterac te pronašao Kimmicha koji je iz blizine pogodio za 5:2 Bayerna.

I kada su mislili da će njemačka ekipa mirno privesti utakmicu kraju, oni su dodali gas i postigli još tri pogotka očajnoj Barceloni. Dvostruki strijelac je bio Coutinho, a prije njega se u strijelce upisao i Lewandowski.

Bayern će u polufinalu igrati protiv boljeg iz duela između Manchester Cityja i Lyona, a ovaj duel je na rasporedu sutra od 21 sat.