Ferguson je davno upozorio Manchester United o Pogbi i Raioli

Glavna tema na Old Traffordu u posljednje vrijeme je sukob između Josea Mourinha i Paula Pogbe.

Prva zviijezda kluba sa Old Trafforda je poslije domaćeg remija protiv Watforda kritikovala defanzivni stil igre svog tima, a Mourinho mu je na to odgovorio oduzimanjem kapitenske trake.

Da stvari s Pogbom neće ići baš najbolje, predvidio je i legendarni Sir Alex Ferguson i to prije šest godina kada je bilo jasno da će Francuz napustiti klub i preći u Juventus.

Ferguson je tada izjavio da Pogba i njegov agent Mino Raiola nisu poklazali poštovanje prema Unitedu.

"Pogba je potpisao za Juventus prije mngoo vremena koliko ja znam. To je pomalo razočaravajuće jer mislim da nam nije pokazao nikakav respekt. Da budem iskren, ako su njih dvojica (Pogba i Raiola) naučili da se tako ponašaju, sretan sam što su daleko, daleko od nas", rekao je tada Ferguson, a kasnije je u autobiografiji nagrdio Raiolu.

"Postoji jedan ili dva fudbalska agenta koje jednostavno ne volim. A, Mino Raiola, Pogbin agent, je jedan od njih", napisao je Fergie.

Ipak, očigledno da te njegove riječi nisu mnogo značile čelnicima Manchester Uniteda koji su četiri godine kasnije odlučili da obore svjetski rekord u visini obeštećenja kako bi vratili Pogbu u svoje redove.