PSG se više ne pita ništa: FIFA već odredila iznos narednog Neymarovog transfera

Tokom cijelog ljeta Neymar Junior je insistirao na odlasku iz PSG-a i povratku u Barcelonu, međutim do tog transfera nije došlo.

Iako su u posljednjim danima prijelaznog roka dva kluba pokušali pronaći zajednički jezik želja Brazilca da se vrati na Nou Camp nije ostvarena - piše Sportsport.ba.

Ipak, jedan od najboljih fudbalera današnjice će i sljedećeg ljeta insistirati na povratku, a Barcelona će tada imati puno lakši posao. Uz to, na svojoj strani će imati i pravilnik FIFA-e.

Naime, Mundo Deportivo piše da FIFA za 12 mjeseci može odrediti iznos otkupne klauzule jer će u međuvremenu proći tzv. "period zaštite".

To pravilo se odnosi na igrače koji u svojim ugovorima nemaju otkupne klauzule, pune tri sezone su bili član kluba, a u međuvremenu nisu produžili saradnju.

U tom slučaju FIFA daje pravo igraču da napusti klub plaćanjem kompenzacije koja se izračuna formulom na osnovu cijene igrača, amortizacije te drugih varijabli.

Navodno su Neymarovi agenti već konsultirali krovnu fudbalsku svjetsku organzaciju i znaju da će se transfer moći realizovati za iznos od 170 miliona eura.

PSG je tokom ovog ljeta tražio mnogo više, ali za 12 mjeseci to neće biti slučaj jer će FIFA odrediti iznos za koji će Brazilac moći otići iz francuske prijestolnice.