Filip Zubčić prvi u veleslalomu! 'Ma ja sam kralj za pi*darije'!

Filip
Fantastični Filip Zubčić stigao je do pobjede na veleslalomu u Banskom! Nevjerojatan nastup Zube, koji je nakon ulaska u cilj poručio: "Ma ja sam kralj za pi*darije". Svaka čast, majstore!

 

ZUBČIĆ:
Bila je nevjerojatna utrka, nevjerojatno skijanje. Sretan sam i ponosan na svoj tim. I zaista sam sretan što se sve dogodilo u Banskom jer volim ovo skijalište i ljude ovdje - rekao je Filip Zubčić nakon pobjede pa dodao:

- Uvijek se borim za top pozicije, Pinturault je možda bio sporiji danas u drugoj vožnji, ali još su tri utrke pred nama.

KRAJ
NE MOŽE FAIVRE, ZUBČIĆ JE PRVIIII!!!!!!!

Fenomealni Zubo bacio se na glavu i doskijao do prvog mjesta. Francuz je na koncu ostao 40 stotinki iza Hrvata.

Ovaj rezultat sada će promijeniti i poredak u borbi za Mali kristalni globus, Zubo je do sada bio treći.

ZUBČIĆ PRVI
Kakav nastup Filipa Zubčića, povećao je prednost na drugom prolazu na ogromnih 98 stotinki!

Kako juri Zubo, ogromnu prednost ima. Sjajno, precizno, puno ritma i brzine i tako jeeeeeeeeeeee! Zubčić je prviiiiiiii! S 93 stotinke prednosti!

- Ja sam kralj pi**arija - rekao je Zubo po ulasku u ciljnu ravninu.

A SAD ZUBČIĆ
Došao je red na Filipa Zubčića, idemo Zubo po pobjedu!

14.00
Pinturault je nakon prvog prolaza ostao bez štapa! Ali na idućem prolazu imao je još 4 desetinke prednosti.

Kakav majstor, nema što. Uz veliku nesreću ciljem je prošao kao drugi s 13 stotinki zaostakta. Sjajan nastup Francuza.

13.58
Problemi za Kristoffersena. Ne baš najbolji nastup i na koncu je ciljem prošao sa skoro 2 sekunde zaostatka.

Idući je vodeći veleslalomaš svijeta Alexis Pinturault.

13.56
Rezultat karijere za Brennsteinera! Fenomenalno je odskijao Austrijanac pa preuzeo vodstvo s ogromnih 59 stotinki prednosti.

Još Kristoffersen i Pinturault pa skija Filip Zubčić!

13.53
Odmah na početku mučio se Odermatt, ali unatoč greškama na drugom prolazu povećao je prednost na 7 desetinki! Zato i je drugi veleslalomaš svijeta.

Sjajan nastup Švicarca na koncu, preuzeo je vodstvo!

13.51
Tek šesto mjesto za Schmida iako je četiri prolaza bio u zelenom. A onda je uslijedio donji dio gdje je izgubio dosta tempa, učinio i manju grešku pa na koncu nikako ne može biti zadovoljan.

13.49
Jako lijepa vožnja Meillarda, vrlo precizno, ali nedovoljno brzo!

Švicarac je treći, Feller vodi, Favrot drži drugo mjesto. Slijede Schmid i drugoplasirani u poretku veleslalomaša Marco Odermatt pa ulazimo u posljednjih top 5 skijaša.

13.46
Feller prvi!

Austrijanac je riskirao i preuzeo vodstvo ispred Favrota s 14 stotinki prednosti.

13.45
Još sedam skijaša je prije našeg Filipa Zubčića! Podsjećamo, Zubo je bio fantastičan drugi u prvoj vožnji ispred glavnog konkurenta za Mali kristalni globus u veleslalomu Alexisa Pinturaulta i iza vodećeg Mathieua Faivrea.

13.43
Sjajno je Kranjec skijao do središnjeg dijela kada je napravio manju grešku i ispao iz ritma. Na koncu nije uspio zadržati prednost i ciljem je prošao kao četvrti s 39 stotinki zaostatka.

13.41
Schwarz i Murisier sporiji od Favrota. Hadalin se drži na drugom mjestu, ušli smo u posljednjih 10!

13.36
Favrot uspio skinuti Hadalina! Imao je 1.11s prednosti u startnoj kućici, a kada je prošao kroz cilj ostalo mu je još 20 stotinki. Dovoljno za prvo mjesto, Francuz je vodeći!

13.32
De Aliprandini je prvi nakon dužeg vremena imao prednost uoči četvrtog prolaza, ali slab nastup u donjem dijelu staze rezultirao je zaostatkom od skoro sekunde.

Ciljem je prošao kao peti.

13.29
Ne može Borsotti, ne može ni Caviezel, koji je imao 1.01s prednosti nad Hadalinom. Istopila se sva prednost do četvrtog prolaza, a na koncu je imao čak +1.21 zaostatka.

Slovenac je sjajno pogodio ritam staze i jedini je skijao ispod 1:11.00 u drugoj vožnji.

13.22
Ogromnu prednost od 70 stotinki imao je Luitz, ali nakon famoznog srednjeg dijela staze i on je izgubio sve te ušao u crveno. Na koncu je imao 58 stotinki zaostatka, s tek devetim vremenom druge vožnje.

13.20
Hadalin je postavio odlično vrijeme pa ni nekoliko idućih skijaša nije uspjelo preuzeti vodstvo. Nije uspio ni prvi od četiri Francuza u drugoj vožnji, Muffat-Jeandet ciljem je prošao kao tek 12 s više od dvije sekunde zaostatka.

13.13
Slovenac Hadalin preuzima vodstvo! Dobro je odskijao drugi dio staze i na koncu imao 76 stotinki prednosti ispred Della Vitea.

Hadalin je imao najbolje vrijeme druge vožnje 1:10.88 (2:22.59).

13.10
Della Vite je sjajno odradio srednji dio pa većina skijaša za sada upravo u tom dijelu gubi najviše prednosti. Ni Ronngren nije uspio iako je do četvrtog prolaza bio u zelenom. Doskijao je do trećeg mjesta.

13.07
Pertl i Zingerle završili su iza Della Vitea, idući je Šveđanin Ronngren, koji je s visokim startnim brojem 52 uspio ući u drugu vožnju.

13.05
Della Vite preuzima vodstvo! Prvi put u karijeri ušao je u drugu vožnju pa onda i prvi put osvojio bodove.

Dobar nastup drugog od pet Talijana u drugoj vožnji. Imao je -0.84s prednosti nad sunarodnjakom Tonettijem.

13.03
Tonetti nije briljirao, ali Kuznjecov nije iskoristio priliku. Ciljem je prošao iza Talijana s 15 stotinki zaostatka.

13.02
Tonetti je učinio nekoliko grešaka, ali ipak uspio stići u cilj. Talijanovo vrijeme bilo je dosta sporo, ukupno ima 2:24.19.

13.00
Krenula je druga vožnja u Banskom! Prvi skija Riccardo Tonetti, 30. u prvoj, koji je imao +3.77s za vodećim Faivreom. Prvih 10 skijaša u drugoj vožnji imaju više od 3 sekunde zaostatka za Francuzom.

POREDAK VELESLALOMAŠA
Vodeći u poretku veleslalomaša za Mali kristalni globus je Alexis Pinturault. Drugi je Marco Odermatt, a treći Filip Zubčić. Slijede Loic Meillard i Tommy Ford.

I Pinturault i Odermatt su trenutno iza našeg Zube! Pinturault drži treće mjesto u Banskom, Odermatt šesto.

1. Alexis Pinturault (FRA)  440
2. Marco Odermatt (ŠVI)  400
3. Filip Zubčić (HRV)  368
4. Loic Meillard (ŠVI)  245
5. Tommy Ford (SAD) 200

NAJAVA
Hrvatski skijaš Filip Zubčić drugi je nakon prve vožnje veleslaloma kojeg skijaši voze za Svjetski kup u Banskom, dok je najbrži u prvoj vožnji bio Francuz Mathieu Faivre.

Faivreovo vrijeme nakon prve vožnje je 1:08.37, a Zubčić ima samo 11 stotinki slabije vrijeme (1:08.48). Treći je još jedan Francuz Alexis Pintaurault sa 23 stotinke zaostatka (1:08.60), inače vodeći veleslalomaš svijeta i glavni Zubin konkurent za Mali kristalni globus.

Zubčić je sjajno iskoristio priliku te odlično odvozio stazu koju je postavio njegov trener Marko Šuman.

Druga vožnja starta u 13 sati.

1. Mathieu Faivre (Fra)  1:08.37
2. FILIP ZUBČIĆ (HRV)  1:08.48  +0.11
3. Alexis Pinturault (Fra) 1:08.60  +0.23
4. Henrik Kristoffersen (Nor) 1:09.05  +0.68