Finbogasson zaledio Zmajeve na Rejkjaviku, Zmajevi bez šansi za direktan plasman na Euro

23232323
Fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine u šestom kolu kvalifikacija za Evropsko prvenstvo snage je na Reykjaviku odmjerila sa selekcijom Islanda. Na kraju je naš tim poražen rezultatom 1:0.

Naš tim je priredio veoma blijedu partiju u prvom poluvremenu, a na prvu priliku čekalo se do 11. minute. Tada je Jusuf Gazibegović povukao sjajnu kontru, imao mnogo prostora za centaršut, ali je to učionio na loš način pa je odbrana Islanda intervenisala bez većih problema.

U 15. minuti Halardsson prijetio Šehiću, ali veoma loše i preko gola našeg tima.

Samo minut kasnije Gazibegović je uposlio Hadžiahmetovića koji je sa ruba kaznenog prostora pokušao lobovati Runarssona, no lopta odlazi iznad prečke.

Hadžiahmetović je šutirao i u 20. minuti susreta, ali je ovoga puta udarac otišao poded gola.

Nakon toga igralo se između dva šesnaesterca, sve do 44. minute.

Tada je Dedić ubacio za Hadžiahmetovića, ovaj promašio loptu, ona došla do Demirovića koji šutira sa nekih pet metara. Lopta na putu do gola pogodila defanzivca Islanda i otišla preko prečke.

Zmajevi propustili veliki broj šansi u drugom dijelu

Na prvu priliku čekalo se do 60. minute susreta u drugom dijelu. Tada je Hadžiahmetović centrirao, Džeko šutirao glavom, ali preko gola Runarssona.

Pet minuta kasnije odlična šansa za Island. Šutirao je Andersson sa ruba kaznenog prostora, ali preko gola Ibrahima Šehića.

Imao je poslije toga i Džeko dvije veoma dobre prilika. Od kojih se posebno ističe ona iz 71. minute. Pjanić izveo lukav slobodan udarac, izigrao čitavu odbranu Islanđana, Džeko izašao sam na golmana Islanda, ali šutirao veoma loše i direktno u golmana Islanda.

Prijetio je Islanđanima i rezervista Bilbija koji je sa nekih 5 metara šutirao pored gola, a nakon toga Runarsson sjajno zaustavio Džeku.

Nakon drugih 45 minuta naš tim imao je za čime žaliti.

Ipak, propustio je i Island dvije prilike u finišu susreta i to preko Thorsteinssona i Finbogassona.

Propuštene prilike našeg tima Islanđani su kaznili u finišu prvog susreta. Thorsteinsson je pobjegao našoj odbrnai, šutirao, lopta se odbila od naš tim do Finbogassona koji matira Ibrahima Šehića.

Naš tim će se tako okrenuti baražu. Upisali su Zmaejvi i četvrti poraz u ovim kvalifikacijama i sada je 4. na tabeli grupe J sa 6 bodova, isto koliko sada im i Island.

 

 

Foto : NS BiH