Finiks eliminisan iz NBA kupa: Nurkić bez mnogo pokušaja u velikoj minutaži

ć

Finiks Sansi našeg Jusufa Nurkića eliminisani su četvrtfinalu NBA In-Season takmičenja, koje je po prvi put organizirano po uzoru na kup takmičenja u Evropi.

U neizvjesnom meču bolji od Finiksa bili su Lejkersi rezultatom 106:103.

Najbolji strijelac kod pobjednika bio je Lebron Džejms sa 31 poenom, a podijelio je i 11 asistencija te uhvatio osam skokova. Ukrao je i čak pet lopti. Ništa lošiju partiju nije pružio ni Entoni Dejvis, koji je pridodao 27 poena i 15 skokova. Rezervista Ostin Rivs ubacio je 20 poena.

Kao i obično, najefikasniji kod Finiksa bio je Kevin Durent sa 31 poenom, a uhvatio je i sedam skokova te podijelio četiri asistencije. Devin Buker i Grejson Alen su dodali po 20 poena.

Reprezentativac BiH Jusuf Nurkić proveo je na terenu 29 minuta, no nije puno isprobavao šut. Imao je svega tri poena (1/3 za dva i 1/4 sa linije slobodnih bacanja). Ostali segmenti igre našeg centra su bili veoma dobri. Uhvatio je osam skokova, podijelio četiri asistencije i imao je jednu ukradenu loptu.

U drugom meču Milvoki je došao do lagane pobjede protiv Njujork Niksa rezultatom 146:122. Do pobjede ih je vodio Janis Adetokumbo sa 35 poena, deset asistencija i osam skokova.